28 Ağustos 2014 Perşembe

TEZGAH - GÖKTÜRK

İstanbul’un son yıllardaki en gözde yerleşim bölgelerinden olan Göktürk’te geçtiğimiz ay açılan hikayesi kadar konseptini de ilginç bulduğum “Tezgah”a kurucularından Murat Kılıçaslan’dan aldığım davet üzerine gittim.


Bu sempatik ve minik işletmenin kurucuları Murat Kılıçaslan ve Alp Çekici’nin pozitif yaklaşımlarını gelen tüm müşterilere yansıttığını vurgulamakta yarar görüyorum.


Kapıdan girer girmez kendinizi bir evin geniş mutfağında hissettiğiniz Tezgah’ın yaratıcı şefi Alp Bey’in çalışma alanı olan ve mekana adını veren kocaman bir tezgah ile karşılaşıyorsunuz. Zaten pek de büyük olmayan mekanda bu tezgahın dışında yemekleri görebileceğiniz bir buzdolabı ve fırın ile satışı yapılan sınırlı sayıda yöresel ürünün sergilendiği raflar yer alıyor.


Alp Bey’in çalışma alanı buradaki lezzetleri eve götürmeden tatmak isteyenler için masa olarak da kullanılıyor. Böylelikle yemeğinizi yerken şef Alp Bey ile sohbet etme şansınızda oluyor. Açılış sonrasında gelen yoğun talep nedeniyle dükkanın önündeki terasa konulan 2 küçük masada isteyen müşterilere servis veriliyor.


Murat ve Alp Bey ile yemeklerimizi yerken yaptığımız keyifli sohbette Tezgah’ın hikayesini de dinleme şansım oldu. “Tezgah” yemeğe gönül veren iki arkadaşın tatmış oldukları lezzetleri sevdikleri ile paylaşma hayali ile kurulmuş. Konsept olarak yoğun günlük hayat koşturmacası içerisinde hem lezzetli, hem sağlıklı, hem de hesaplı yemek isteyenlere farklı bir alternatif sunmak yatıyormuş.


Bu nedenle “take away” ve “butik catering” hizmetlerine odaklı olan bir model seçmişler ve mekanda oturma alanını sınırlı tutmuşlar. Gelelim tattığım Alp Bey’in elinden çıkan lezzetlere… Menünün ağırlığını mevsim itibariyle salata, meze ve zeytinyağlı çeşitleri oluşturuyordu. Bu dönemde günde sadece bir çeşit sıcak yemek çıkardıklarını öğrendim.


Alp Bey bana o anda mevcut olan tüm lezzetleri tadabileceğim oldukça zengin iki tabak hazırladı.


Tattığım nefis lezzetler arasında portakallı enginar, barbunya, kabak bayıldı ve deniz börülcesi ile yanında yediğim fırından yeni çıkmış sıcacık cevizli ekmeğin bende derin izler bıraktığını söyleyebilirim.


Alp Bey yaptığı yemekleri sadece günlük taze sebzelerle, hiçbir katkı maddesi kullanmadan kendi özgün yorumu ile pişirdiğini ve açıldıkları günden bugüne kadar 147 çeşit yemeği misafirlerine sunduklarını belirterek o günün sıcak yemeği olan tavuklu nohutla bulgur pilavından da ikram etti. Tavuklu nohutu oldukça beğendim ama bulgur pilavını meyhane usulü seven biri olarak lezzetli ancak bana göre biraz sade buldum.


Yemek sonrasında kahve yanında Alp Bey’in oldukça iddialı olduğu böğürtlenli tartı denedim. İncecik hamurlu tartı çok hafif ve lezzetli bulduğumu, yanında servis edilen mascarpone peynirini inanılmaz derecede beğendiğimi belirtmek istiyorum.


Tezgah’ta bir kişinin ortalama 20 TL civarında keyifli bir yemek yiyebileceğini söyleyebilirim. Paket serviste fiyatların genelde kilo üzerinden hesaplandığını eklemekte yarar görüyorum.


Adres: Merkez Mah. Kemer Corner Sitesi Tan Sok. No:1/C Göktürk - İstanbul
Telefon: 0212 924 99 85
www.tezgahfood.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder