Genellikle hafta sonları geç kahvaltı için tercih ettiğim bu restorana özellikle nefis “Levanten Peyniri”ni yemek için geldiğimi ayrıca burada görevli olan Selda Özüağ’ın güleryüzlülüğü ile titiz servisinin de müdavim olmamda büyük payı olduğunu bilmenizi istiyorum.
Yemek öncesinde otelin Genel Müdürü Mustafa Gültekin’le sohbet etme şansını da buldum. İşini seven ve bir o kadar da özen gösteren yöneticilerle bir araya geldiğinde insan, başarının sırrını daha kolay keşfediyor. Mustafa Bey’in de ekibi ile yakaladığı böylesi bir sinerjinin otelin başarısında büyük pay sahibi olduğunu düşünüyorum.
Otelin Executive Şefi Gökhan Bey’in de uzun yıllardır sektörde edindiği tecrübeyi menülerine yansıttığını söylemem yanlış olmayacaktır. Yemek sırasındaki keyifli sohbetimizde genç yaşına rağmen uluslararası arenada Türk Mutfağı’nı ve Şeflerini tanıtmak adına yaptıklarını öğrenince yediğim yemekten bir kat daha fazla keyif aldığımı söylemek istiyorum.
Yemeklerle ilgili yorumlarıma geçmeden tattığım tüm lezzetlerin öncelikle sunumunu çok başarılı bulduğumu belirtmeden geçemeyeceğim. Tabiri caizse “Önce gözüme sonra mideme hitap eden” lezzetleri deneyimledim. Önce sofraya gelen yeni fırından çıkmış minik tandır ekmekleriyle atıştırmalık tabağında yer alan favorim levanten peyniri, Ayvalık zeytinyağı ve baharatlı tereyağını tattık.
Gökhan Bey “Core Grill”e özel farklı lezzetleri tattırmak istediğini söyleyerek servisi “Domates Çorbası” ile başlattı. Hiçbir katkı malzemesi kullanılmadan hazırlanan domates çorbasını kıvamı ve mis gibi kokan kokusuyla oldukça başarılı buldum.
Ardından Asya füzyon mutfağının güzel bir örneği olan tuna talaşı ve füme su köpüğü ile servis edilen “Lapsang Souchong Çayı Marineli Somon” yedik. Nefis bir tat olduğunu ve benim gibi pek çiğ balık tercih etmeyen birisini bile memnun ettiğini söylemeliyim.
Ardından sırasıyla baharatlı tırnak kıtır pidenin sarımsaklı yoğurt ile harmanlanması sonrasında üzerine sotelenip ince dilimlenmiş bonfile yaprakları konularak hazırlanan ve buranın bir spesiyali olan “Core Kebap”, özel bir sos eşliğinde sunulan içi deniz mahsulüyle doldurulmuş “Pazıya Sarılı Levrek” ile firik pilavı eşliğinde mantar yahnisi yatağında servis edilen ve gecenin nirvanası olan nar gibi kızarmış “Teriyaki Karamelize Dana Kaburga” beni adeta mest etti.
Ana yemekler gerçekten hafif olmalarına rağmen çok başarılı ve lezzetliydi.
Tüm bu lezzetlerden sonra sıra tatlı servisine geldiğinde bir görsel şölen niteliğindeki tarçınlı dondurma ile sunulan tahinli irmikli sufle ve Şef Gökhan Bey’in favori lezzeti olan içi fesleğenli dondurma üzeri frambuaz meyvesi dolu çikolata küresinin baharatlı çikolata mousse ile servis edildiği “Core Special” beni adeta başka bir boyuta taşıdı.
Sürpriz bir şov ile sunulan bu tatlının son çikolata damlasını bile tabakta kalmadan bitirdiğimi söylemek istiyorum.
Harika bir ev sahipliği ve nefis tatların ardından bu güzel gecenin sonunda kahvelerimizi yudumlarken “Core Grill & Bar” da kişi başı alkolsüz bir yemeğin ortalama 60 TL civarında lezzetle ve keyifle yenilebileceğini söylemek istiyorum.
Adres: Atatürk Mah. Yakut Cad. Ataşehir/ İstanbul
Tel: 0216 579 11 00
www.radissonblu.com.tr/hotel-istanbulasia
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder