17 Ağustos 2014 Pazar

NELİPİDE GURME - ÇİFTEHAVUZLAR

Ordu’ya her gittiğimde uğramaya özen gösterdiğim şehrin en tanınmış restoranlarından Aktaşlar’ın bir dünya markası yaratmak hedefi ile kurduğu “Nelipide Gurme” ilk restoranını Bağdat Caddesi’nde açtığı günden beri ilgimi çekiyordu. Devamlı müşterilerinden övgü dolu yorumlar aldığım Nelipide’ye hafta içinde Tamer Aktaş’ın daveti üzerine misafir oldum. Oldukça zevkli ve ahşap ağırlığının yoğun olarak kullanıldığı dekorasyonu ile sıradan pideci imajının dışına çıkan bir mekan yaratılmış.


Farklı lezzetleri tattığım bu ziyaretimde Tamer Bey ile keyifli sohbetimiz sırasında yeni projeleri hakkında da bilgi edinme fırsatım oldu. 1981 yılında babaları Cevdet Aktaş tarafından kurulan Aktaşlar’ın yönetimini iki binli yılların başında devraldıktan sonra Ordu dışında da faaliyet gösterecekleri bir marka yaratma fikri ile yola çıktıklarını ve “Nelipide”yi bir dünya markası hedefiyle kurduklarını öğrendim.


İlk restoranı İstanbul’da açma kararı aldıktan sonra müşterilerine farklı alternatifler sunan bir pide restoranı konseptini benimseyerek menüye et ve tavuk alternatifleriyle kahvaltı çeşitlerini de ilave edince “Nelipide” adının yanına da “Gurme”yi ekleme kararı almışlar. Böylece Ordu’nun yeni markası “Nelipide Gurme” yaratılmış. Meşrubatlar dışında kullanılan tüm malzemelerin Ordu’dan getirildiğini ve Tamer Bey’in bu fikrin arkasında sadece Ordu’nun yöresel lezzetlerinin yatmadığını doğup büyüdükleri şehre ve esnafına katma değer yaratmayı da hedeflediklerini öğrendim.


Tamer Bey Nelipide Gurme de yer alan farklı lezzetlerin tadına bakmamı istediğini söyleyerek servisi Karadeniz Bölgesinin meşhur Pancar (Karalahana) Çorbası ile başlattı. Çorbayı ve yeni fırından çıkmış mısır ekmeğini oldukça lezzetli bulduğumu söylemeliyim. Çorbanın ardından kahvaltı menüsünde yer alan yöresel tereyağ, bal ve karışık peynir eritmesini denedim.


3 peynir ile hazırlanan karışık peynir eritmesini beğendiğimi ve baskın olan köy peynirinin tuz oranını çok iyi dengelediğini belirtmekte yarar görüyorum. Tereyağ ve bal ise tek kelime ile harikaydı. Bu üç lezzetin yanında Nelipide ikramı olarak her masaya sunulan turşu kavurma ve zeytin kırmasından oluşan atıştırmalıkları keyifle yedik. Ardından bir Ordu klasiği olan kıymalı ve yumurtalı pideyi denedim.


Harcı mükemmel olan pideyi elle koparıp üzerinde göz göz olmuş yumurtalara banarak yemenin tadına doyamadım. Kıymalı pidenin ardından Nelipide’ye özel lahmacunun da tadına bakma fırsatım oldu. Harcı klasik lahmacundan farklı olan Nelipide Gurme usulü lahmacunun farklı bir lezzet olduğunu söyleyebilirim. Tamer Bey menüde bulunan et çeşitlerine örnek olarak Lokkum’u denememi istedi.


Ordu’dan gelen lokkumu Steak house’lardaki eş değerlerine göre biraz ince ve çok pişmiş ancak lezzetli buldum. Son olarak tüm pide çeşitlerinde kullanılan malzemeler hakkında fikir sahibi olmam için müşterilerin en çok tercih ettiği special pidelerinden “Nelipide Hertürlü”yü denedim.


Kullanılan tüm malzemelerin lezzet ve kalitesinin gayet iyi olduğunu özellikle sucuk ve pastırmayı çok beğendiğimi bilmenizi istiyorum. Bu keyifli yemeklerin yanında Ordu’ya özel olan “Ufuk Gazoz”unu denedim. Beni çocukluğuma götüren uzun zamandır bu kadar aroması güzel gazoz içmemiştim. Yemeğin üzerine bal ve fındık ile servis edilen sütlacı tattım. Lezzetli olmasına rağmen damak tadıma göre sütlaçtaki bal tadının biraz baskın geldiğini düşünüyorum.


Tamer Bey ile sunumu da çok şık olan Ordu’ya özel Türk kahvelerimizi içerken bir kişinin Nelipide’de ortalama 25 ile 35 TL arasında hesap ödeyerek bu lezzetli pideleri ve yöresel lezzetleri deneyebileceğini öğrendim.

Adres: Bağdat Cad. No:199/B Çiftehavuzlar / İstanbul
Tel : 0216 356 52 52
www.nelipide.com

2 yorum: