İsmail Bey her zamanki güler yüzü ile mavi ve beyaz renklere hakim Moshonis’in kapısında bizleri karşıladı. Her gün farklı meze çeşitlerinin sergilendiği görsel yönden oldukça zengin olan meze dolabını ve balık mostrasını ziyaret ederek masamıza geçtik.
Eroin, fava, patlıcan salatası, ege otları tabağı, ahtapot salatası ve isli uskumru’dan oluşan soğuk mezelerimiz ile geceye başladık.
İsmail Şef’in yarattığı lezzetlerde kullandığı zeytinyağı ile Ege otları başta olmak üzere neredeyse tüm malzemeleri Ayvalık’tan özel olarak getirttiğini kendisiyle yaptığımız keyifli sohbet sırasında öğrendim.
Moshonis’in açıldığı günden beri gördüğü yoğun ilginin en önemli nedeninin yöresel ve taze ürünler olduğunu düşünüyorum.
Menüde yer alan her yemeğin İsmail Şef'in maharetli elinden geçiyor olmasını da bu özellikli mekanda lezzet açısından istikrarı sağlayan en büyük etken olduğu kanaatindeyim.
Soğuk mezelerimizi keyifli sohbet eşliğinde yerken güveçte eritilmiş otlu yunan peyniri “Mizithra” masamızdaki yerini aldı. Midilli’den getirilen Mizithra’nın lezzetini ben çok beğeniyorum ancak biraz yağlı olduğunu da belirtmeden geçmek istemiyorum.
Keyifli yemeğimize tam kıvamında pişmiş asma yaprağına sarılı ızgara sardalye ve ardından gecenin lezzeti “Peynirli Lagos Sarma” ile devam ettik.
“Peynirli Lagos Sarma” reyhan otu, fesleğen, kırmızı biber ve çeşitli otların peynir ile birlikte lagosa sarılarak top şeklinde yuvarlak olarak kızartılması ile yapılıyor.
Keyifle yediğimiz bu lezzetin ardından domates ve nefis defne kokusu ile sakızlı kağıtta pişirilmiş kol ahtapot ile gecenin nirvanasını yaptık.
Tadı hala damağımda olan bu yemeklerin ardından kaymaklı dondurma ile servis edilen Moshonis’in özel tahinli suflesini adeta tabağı kazıyarak yedim.
Gecenin sonunda kahvelerimizi içerken İsmail Şef’in elinin değdiği tüm bu lezzetlerin içkisiz kişi başı yaklaşık 70-100 TL arasında bir hesap ödeyerek yenilebileceğini söylemek istiyorum
Adres: Bağdat Cad. No:99/A Feneryolu-İstanbul
Telefon: 0216 349 16 56
www.moshonis.com.tr
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder