Kalbur’a geçen hafta facebook sayfamın takipçileri arasında yer alan kurucusu Metin Akdemir’den bu sayfa aracılığıyla aldığım daveti kırmayarak gittim.
Yemeğe başlamadan önce kendisi ile Kalbur’un kalite politikası ve felsefesini konuşma fırsatımız oldu. Bu felsefeyi bir cümle ile “Malzemenin en kalitelisini yöresinden getirerek kullanmak” şeklinde özetleyebilirim.
Metin Bey’in önerisi ile bir çok farklı lezzeti tatma imkanım oldu. Yemeklere geçmeden önce oldukça yenilikçi bulduğum kepekli ve tam buğdaylı lavaşı çok beğendiğimi ve özellikle şeker hastaları için mükemmel bir seçim olduğunu belirtmek istiyorum.
Tadına baktığım zengin meze çeşitlerinden kuru cacık ve patlıcan söğürmeyi oldukça beğendim.
Ayrıca pastırmalı humus ile tahinli maydanoz taratoru Antakya’da yediklerim kadar güzel ve lezzetli bulduğumu bilmenizi istiyorum.
Kebap ve etlere geçmeden önce çıtır çıtır ve harcı mükemmel olan lahmacun,
sırrı şefin özel sosunda gizli olan ciğer güveç
ve benim gibi bir Kayseriliyi bile baştan çıkaran nefis mantının hakkını teslim etmek istiyorum.
Kalbur’a gelirseniz bu üç lezzeti tatmadan ayrılmayın.
Metin Bey’in yönlendirmesi ile tattığım kebap ve et çeşitleri arasında Adana Kebap, Patlıcanlı Kebap ve Küşneme’yi çok başarılı buldum.
Yediğim bütün etlerin kalitesi ve pişirilme kıvamı gerçekten mükemmeldi.
Bu kadar yemeğin üzerine tatlıların da tadına bakmam istenince tercihimi menüdeki alternatifler arasından Dondurmalı Katmer ve Kaymaklı Ekmek Kadayıfı yönünde kullandım.
Her iki tatlıyı da beğendim ama kaymaklı ekmek kadayıfı benim damağımı biraz daha fazla şenlendirdi.
Kalbur’da güzel bir yemeğin içki hariç kişi başı ortalama fiyatının 50 ile 60 TL arasında olduğunu ve bu kaliteye göre fiyatı makul bulduğumu söyleyebilirim.
Eğer sigara içmiyorsanız Kalbur’un geniş bahçesinde yaz aylarında sıkıntı çekmezsiniz, ama serin havalarda masanızın yerini iyi seçmenizi öneririm.
Adres: Şerifali Mah. Turcan Cad. Atabek Sok. No:25 Ümraniye - İstanbul
Tel: 0216 594 54 91
www.kalburet.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder