Alcatra’da fiks ve limitsiz menü uygulanıyor. Siz masanızın üzerindeki kartın “artık et servisi istemiyorum” anlamına gelen kırmızı yüzünü çevirene kadar Brezilya Mutfağı’na has şekilde hazırlanan ve pişirilen dokuz farklı et (kuzu-tavuk-dana) aralıksız servis ediliyor.
Bu özel restoranda Brezilya ritüeline göre farklı kesilen etler özel fırında Churrascaria usulü açık ateşte çevirme prensibiyle ve sadece üzerine okyanus tuzu serpilerek pişiriliyor. Etlerin servisi de Brezilya ritüeline uygun olarak masanıza kılıçlar ile getirilerek adeta döner gibi kesiliyor ve herkes arzu ettiği kadar eti küçük maşalar yardımıyla alıyor.
Al Catra'da ilk olarak kapari ve kurutulmuş domates, zeytinyağlı börülce, yoğurt soslu trigo ve patlıcanlı pateden oluşan başlangıçlar servis ediliyor. Ara sıcaklar arasında servis edilmiş olan krem peynirli Jalapeno’nun ve Brezilya Mutfağı’nın olmazsa olmazlarından mısır unu ile yapılan Polenta’nın lezzeti ve pişirilme kıvamının tam olduğunu söyleyebilirim. Ardından masaya salata ile caju soslu patates kızartması geliyor ve et servisi de başlıyor. Ben bu ziyaretimde dokuz çeşit etten ancak yedisini deneyebildim.
Kırmızı etlerin tamamını beğendiğimi ancak favori lezzetlerimin Al Catra’nın en iddialı olduğu, dananın sokum kısmından hazırlanan “Picanha” ile tek marine edilen kırmızı et olan “Biberli Biftek” olduğunu belirtmek istiyorum.
Ayrıca meşhur kuyu kebabına benzeyen “Dana Kaburga Kemiksiz”i de oldukça başarılı bulduğumu söylemeden geçemeyeceğim. Beyaz ete düşkün biri olmadığım için sadece 13 çeşit baharatla çeşnilendirilen Tavuk Talex’i keyifle denedim.
Menü limitsiz ve leziz olunca insan durmakta zorlansa da ben yedinci etten sonra kartımı kırmızıya çevirmeyi başardım. Al Catra mutfağında özel olarak hazırlan ve acısı mükemmel olan hardalı da etler kadar başarılı bulduğumu söylemek isterim. Yemekten sonra sıra tatlıya geldiğinde “Dondurmalı Ananas Izgara”yı denedim.
Benim damak zevkime fazla uymayan bu egzotik tatlının tarçınını biraz azaltmaları gerektiğini düşünüyorum. Tatlının üzerine kahvenin yanında içtiğim şeker, lime, bol buz ve rom ile hazırlanan Brezilya’nın milli içkisi Caipirinha’nın boğazın ambiansına çok uygun bir içki olduğunu düşünüyorum.
Al Catra’da fiks menünün alkollü ve alkolsüz içecek hariç kişi başı 95.-TL olduğunu ve özellikle hafta sonlarında rezervasyon yaptırmanız gerektiğini de belirtmek istiyorum.
Adres: Muallim Naci Cad. No:141 Kuruçeşme - İstanbul
Tel: 0212 236 66 06
www.alcatra.com.tr
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder