10 Haziran 2014 Salı

KAVAK KILÇIKLI BALIK - RUMELİ KAVAĞI

İstanbul’un balık denilince ilk akla gelen semtlerinden olan Rumeli Kavağı’na uzun bir aradan sonra Kavak Kılçıklı Balık’ın ortaklarından Ergin Balabeyoğlu’nun daveti üzerine gittim. Rumeli Kavağı’nın İstanbul’daki betonlaşmadan kısmen de olsa kendini koruyabildiğini ve hala sempatik bir balıkçı köyü havasını sürdürdüğünü görmekten büyük bir memnuniyet duydum.


Rumeli Kavağı’nın en sonundaki askeri bölgeye gelmeden hemen önce, yan yana sıralanmış balıkçılar arasında yer alan Kılçıklı Balık, oldukça sempatik dekorasyonu ve muhteşem manzaralı terası ile gönlümü fethetti.


Kılçıklı Balık’ın işletmecileri ve şefi menüyü oldukça geliştirerek İstanbul’da pek fazla bulamayacağınız özel lezzetleri eklemişler.


Ben de bu ziyaretimde ağırlığı bu farklı lezzetlere verdim. Kılçıklı Balık’ta size özel olarak hazırlanıp pişirilen sıcacık mısır ekmeği soğuk mezelerden önce zeytin ve zeytinyağı eşliğinde servis ediliyor. Denediğim soğuk mezeler arasında en çok lakerda ve ahtapot salatayı beğendiğimi belirtmek istiyorum.


Kılçıklı Balık’a özel Rumeli Kavağı ve Kilyos arasındaki köylerden gelen domates ve yeşillikler ile yapılan organik salata beni sadece lezzetiyle değil mis gibi kokusu ile de büyüledi.


Ara sıcak servisi başlayınca buraya özel olan lezzetlerde peş peşe masamıza geldi. Önce patlıcan ve mezgit ile yapılan “Balık Panço”yu denedim. Kızarmış patlıcan ile balığın lezzet uyumunun üzerindeki domates sos ile bambaşka bir noktaya taşındığını söyleyebilirim.


Pançonun ardından Kılçıklı Balık’ta en beğendiğim lezzet olan “İstanbul Simidi” masaya geldi. Halka şeklinde, formülü özel sos ve susam ile kızartılan balığın lezzetini kelimelerle anlatmamın mümkün olmadığını düşünüyorum.


Ardından masaya ilk ikisi kadar etkileyici olmasalar da oldukça başarılı bulduğum “Parmak Levrek” ve “Kalamar Tava” geldi. Ara vermeden devam eden lezzet bombardımanı formülü gizli özel sos, domates, yeşil biber, taze soğan ve jülyen kesilmiş balıklar ile güveçte hazırlanan “Balık Erişte” ile devam etti.


Bu farklı lezzeti oldukça beğendiğimi söylemeden edemeyeceğim. Bu ziyaretimde Ergin Bey’in tavsiyesine uyarak yediğim ızgara tekir, boğaz balığının lezzetinin ne kadar farklı olduğunu bana bir kez daha gösterdi.


Balık yedikten sonra tatlı yemeden olmaz diyerek dondurmalı irmik helvası siparişi verdim, ama bu kadar özel lezzetten sonra bu tatlıyı çok sıradan bulduğumu söylemek istiyorum.


Hesaba gelince, tabii ki yiyeceğiniz balığa ve alacağınız alkole göre değişim gösterecektir ama bu özel lezzetleri de tadabileceğiniz mükellef bir sofra kurarsanız alkol hariç kişi başı ortalama 50.-TL ödeyeceğinizi söyleyebilirim.


Bu manzara, kalite ve lezzete bu fiyatın oldukça ucuz olduğunu düşünüyorum.

Adres: İskele Cad. No:31 Rumeli Kavağı – İstanbul
Tel: 0212 242 35 17
www.kavakkilciklibalik.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder