Silence İstanbul’un deneyimli şefi Levent Çelikkaya benim için farklı yorumlarını tadabileceğim deniz ürünlerinden oluşan özel bir menü hazırlamıştı. Yemek öncesinde beyaz peynir ağırlıklı hazırlanmış formülü şefimizde saklı mousse ile çok özel zeytin ezmesi, mükemmel aromalı zeytinyağı ve sarımsaklı ekmek eşliğinde tadımlık olarak servis edildi.
Bu etkileyici lezzetlerin ardından deniz tarağı, jumbo karides ve levrek marineden oluşan üçlemenin sunumu ve tadı oldukça hoşuma gitti. Deniz tarağını biraz tuzlu bulmama rağmen özellikle artık her yerde kolaylıkla bulamadığımız deniz levreğinden yapılan levrek marineyi çok beğendim. Ana yemek olarak şefimiz chili soslu ızgara somon hazırladığını ama öncesinde parmesanlı roka salatasının da tadına bakmamı istediğini söyledi.
Kullandığı parmesanın kalitesinin salatanın lezzetine yansıdığını bilmenizi istiyorum.
Somona gelince pişirilme kıvamı ve lezzetini beğendim. Şefin kendi yorumu ile hazırladığı sosunda somona çok yakıştığını düşünüyorum. Tatlıya sıra geldiğinde şefin bana özel olarak hazırladığı kahveli sufleyi denedim.
Kahve tadı baskın olan bu sufleden oldukça etkilendim. Bu eşsiz lezzetleri yaratan Levent Çelikkaya ve ekibini kutluyorum.
Ataşehir’in bu sessiz yıldızında dünya mutfağının farklı lezzetlerinden oluşan mükellef bir yemeğin kişi başı içki hariç maliyetinin 40-50 TL arasında olduğunu öğrendiğimde oldukça şaşırdığımı da ifade etmeliyim. Bu fiyata, bu kalitenin gerçekten çok ucuz olduğunu düşünüyorum.
Adres: Dudullu Yolu Cad. No: 29 Ataşehir - İstanbul
Tel: 0216 570 70 00
www.silenceistanbul.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder