Dışarıdan bakınca pek de pideci havası olmayan bu gizli lezzet noktasında Meşhur Göreleli Nuri Usta’nın enfes pidelerini tatmadan Trabzon’dan ayrılmamanızı öneriyorum. Nuri Usta sırrı ve formülü kendisinde saklı olan hamuru ile yarattığı lezzetler baba mesleğinde ne kadar başarılı olduğunu herkese gösteriyor.
Pidenin lezzetini, kullanılan unun kalitesi ve hamurunun kıvamının yanı sıra pişirildiği fırının ısısının verdiğini belirten Nuri Usta, pide harcının lezzetini de kullandığı yöresel doğal ürünlere bağlı olduğunu söylüyor. Nuri Usta öncelikle bölgenin mutfağının örneklerinden tadımlıkları denememizi önerdi. Pazı kavurmasının gerçekten çok lezzetli bulduğumu belirtmek istiyorum.
Bu tadımlıkların ardından pideye geçmeden önce kendisinin pazı ve maydanoz ile hazırladığı özel kaygananın da tadına baktık. Pancake benzeri bu farklı yemeğin bölgede çok sevildiğini ve harcının hazırlayan kişiye göre farklılık gösterebildiğini Nuri Usta'dan öğrendim.
Sıra ana yemeğe gelince kendisinin tavsiyesine uyarak Görele usulü kapalı kıymalı ve yumurtalı peynirli pideyi denedim. Kapalı kıymalı pidenin incecik hamuru tam benim sevdiğim gibi çıtır çıtır pişmişti. Pidenin üstü bıçak ile açıldıktan sonra içine atılan halis tereyağından aldığı lezzetin beni benden aldığını söyleyebilirim.
Yumurtalı peynirli pidenin de lezzeti mükemmeldi.
Ama benim favorimin kapalı kıymalı olduğunu bilmenizi isterim.
Pidelerin fiyatları çeşidine göre 10 ile 13 TL arasında değişiyor. Bu lezzet ve kaliteye göre fiyatları ucuz bulduğumu bilmenizi isterim. Trabzon'a yolunuz düşer de Üçkale Restaurant'a uğrarsanız Nuri Usta'ya selamımı söylemeyi ihmal etmeyin.
Adres: Rize Cad. No:172 Konaklar – Trabzon
Tel: 0462 334 61 94
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder