1993 yılındaki açılışından beri müşterisi olduğum bu özel mekanın yeni konsepti ile yine adından sıkça söz ettireceğini düşünüyorum. Amerika ve İzlanda’da oldukça yaygın olan ama bizlerin yabancısı olduğu klasik bir “English Pub”ta aradığınız her şeyi bulabildiğiniz “Marine Pub” konseptinin adı menüsündeki deniz mahsullerinin ağırlığından geliyormuş.
Bu nedenle kardeşi Mythos Restaurant ile yan yana hizmet veren Sherlock’s için İngiliz olduğu kadar Egeli de demenin yanlış olmayacağını düşünüyorum. Bu özel konseptin menüsü İzmir Urla' da Midilli ve Kos' tan getirilen Rum aşçılarla 2 ay boyunca beraber çalışan Sherlock’s ve Mythos şefleri tarafından hazırlanmış.
Menüde yer alan tüm lezzetleri denemedim ama tattığım mezeler ve yemeklerin gerçekten çok lezzetli olduğunu söyleyebilirim.
Ancak beni en fazla etkileyen tatların Cunda zeytin piyazı, Girit ezmesi, Urla ahtapot salatası ve tam kıvamında kurumadan pişirilerek servis edilen kalamar ızgara olduğunu bilmenizi istiyorum. İstanbul’da kolay kolay bulamadığımız Urla’dan getirilen yerli Ege kalamarı ile ahtapotunun lezzetini kelimeler ile tarif etmek gerçekten çok zor.
Lezzet sırlarının başında kullandıkları malzemelerin geldiğini söyleyen Sherlock’s ve Mythos’un şeflerinden kullandıkları zeytinyağının Urla Germiyan köyünden, salamuraların Urla ve Akhisar köylerinden, peynirlerin ise eski usul mayalama yapan Ege mandıralarından temin edildiğini öğrendim.
Sherlock’s, dekorasyonu ve konseptinin yanı sıra fiyatları ile de beni etkiledi.
Kişi başı alkolsüz bir yemeğin ortalama fiyatının 50.-TL’yi geçmeyeceğini belirtmek istiyorum.
Oldukça zengin bir barı olan “Sherlock’s Marine Pub”ın püfür püfür esen balkon ve terasının önümüzdeki sıcak yaz aylarında bir kaçış noktası olacağını düşünüyorum.
Adres: Barbaros Mah. Ardıç Sok. Kent Çarşı Binası No:7-8-9 Batı Ataşehir / İstanbul
Tel: 0216 688 53 54 - 688 15 05
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder