18 Nisan 2014 Cuma

LA MANCHA - KURUÇEŞME

Kuruçeşme’de İtalyan aşkı, İspanyol ateşi ve Fas güneşi ile yoğrulmuş lezzetlerin buluştuğu inanılmaz bir manzaraya sahip olan çok özel bir adres La Mancha…
Akdeniz’in güneşi ile yoğrulmuş otantik yöresel lezzetleri bulabileceğiniz La Mancha’nın zengin menüsünde yer alan özel lezzetlere şöyle bir göz attığımda Proscuitto’nun İtalya’nın Parma şehrinden, Jamon Iberico’nun Pata Negra kalitesinde Ispanya’dan, balzamik sirkenin İtalya’nın Modena bölgesinden ve ahtapotun Ayvalık yöresinden getirildiğini okudum.


Benim için önemli olan iki ayrıntıyı da hemen paylaşmak istiyorum: Birincisi Parmesan peyniri olarak Parmigiano Reggiano kullanılıyor ve soslar Ağustos ayında toplanmış San Marzano cinsi domates ile yapılıyor. Bu ikilinin beni baştan çıkardığını söylemem abartılı olmayacaktır.


Ben bu ziyaretimde farklı Akdeniz lezzetlerini deneme imkânı buldum. Başlangıçlar arasından özellikle peynir tabağını beğendiğimi belirtmek istiyorum.


Ayrıca kıtır köy ekmekleri ile servis edilen parmesanlı domates tapenade ve ızgara domates tapenade ile servis edilen kabak ve patlıcan rulolarının insanı Kuruçeşme’den alıp İtalya’ya götürdüğünü söylemem abartılı olmayacaktır. Başlangıçlar arasında tattığım ıspanak ve Manchego peynirli kroket ile karides dolgulu fırında mantarın umduğumdan çok daha etkileyici lezzetler olduğunu söyleyebilirim.


Ana yemekte tercihimi La Mancha’nın şefi Sedat Bey’in tavsiyesine uyarak karabiberli dömi glas sos ile servis edilen ızgara bonfileden yana kullandım ve hiç de pişman olmadım.


500’den fazla alternatifinizin olduğu çok geniş bir şarap kavı ve muhteşem manzarası olan La Mancha’da tek eleştirim sandalye tercihleri ile ilgili oldu. Özellikle özel yemekler için ayrılan bölümde kullanılan “Hilton” diye tabir edilen sandalye tipi uzun süreli kullanımda rahat olmasına rağmen dekorasyon ile bence hiç uyumlu değil.
La Mancha’da kişi başı içkisiz ortalama 100 lira civarında hesap ödeyeceğinizi söyleyemem yanlış olmayacaktır.


Bu ziyaretimde deneme imkânım olmadı ama Parmesan tekeri içinde Calvados ateşiyle çevrilerek görsel bir şov ile hazırlanan ve sunulan Bucatini’de aklımın kaldığını son bir not olarak eklemek istiyorum.

Adres: Muallim Naci Cad. No:107 Kuruçeşme - İstanbul
Tel: 0212 257 11 44

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder