26 Şubat 2014 Çarşamba

TAKANİK BALIK - SUADİYE

1998 yılında Yeniköy'de 6,5 metrelik minik bir takanın içinde deniz üzerinde başlayan Takanik Balık'ın serüveni, 2002 yılında Takanik Balık Restaurant'ın karaya çıkmasıyla birlikte yaklaşık 16 yıldır aralıksız devam ediyor. Hizmet vermeye başladığı ilk günden beri kendini geliştirerek keyifli ve leziz yemeklere imza atan Takanik Balık Suadiye şubesinin yanı sıra Arnavutköy ve Yeniköy'deki iki şubesinde müşterilerini ağırlıyor.


Sizlere Suadiye'de 2011 yılından beri faaliyet gösteren Takanik Balık'tan bahsetmek istiyorum. Suadiye'nin sahil tarafında cadde üzerinde geniş ve ferah bir iç mekana sahip olan Takanik'in, bahçesi de oldukça keyifli.


Bu ferah mekanın dekorasyonunda taş, ahşap ve deri hakimdir. Duvarları deniz ve denizcilikle ilgili bir birinden güzel obje, resim ve balıkçı ağları süslemektedir.


Takanik Balık Suadiye'nin dekorasyonunda girişi salondan ve salonu da mutfaktan ayırmak için yüksek raflarda sergilenen cam kavanozlardaki çeşit çeşit turşulardan oluşan separatörler kullanılmış.



Takanik Balık'da kapıdan içeri girer girmez Sizi güler yüzlü ve saygılı bir servis personeli karşılar ve masanıza kadar refakat eder. Masanıza oturur oturmaz siparişleriniz alınmadan önce küçük tabaklarda sunulan pancar turşusu veya karışık turşu tabağı, mısır ekmeği ve patlıcan salatasından oluşan ikramlıklar servis edilir. Servisin mekanın yoğunluğuna bağlı olmaksızın oldukça hızlı olduğunu belirmekte yarar görüyorum.


Takanik Balık'a en son gittiğimde sahiplerinden Tunç Bey ile yaptığımız sohbet sırasında Takanik Balık'ın mutfağında kullanılan bir çok malzemenin ülkemizin çeşitli illerinden özel olarak getirtildiğini öğrendim. İkramlık olarak servis edilen nefis turşuların  Ankara Çubuk ve Bursa'da özel olarak üretildiğini öğrendim. Bu çok özel turşuların limon ile kurulması ve hiçbir katkı maddesi içermemesi nedeni ile tabiri caizse kütür kütür yenildiğini söylemek istiyorum. Ayrıca bu lezzetli turşulardan almak isteyenler içinde satışının yapıldığı bilgisini paylaşmak istiyorum. Bu arada yemeklere ve salatalara nefis tat veren zetinyağın Edremit'ten özel olarak temin edildiğini de vurgulamak istiyorum.


Takanik Balık'da levrekten yapılan içinde kereviz, havuç, patates ve minik minik doğranmış limon da bulunan formülü ustasında gizli olan nefis balık çorbasını mutlaka denemelisiniz. Balık çorbasında kullanılan malzemelerin uyumu ve hiçbir malzemenin diğer malzemeye baskın olmadan hazırlanması bence bu çorbanın en önemli sırrıdır. Oldukça doyurucu bir çorba olduğu için eğer çok aç gitmediyseniz çorbanızı 1/2 porsiyon isteyerek ara sıcak, ana yemek ve tatlıya midenizde yer ayırabilirsiniz.


Takanik'te salatalar önceden hazırlanmıyor. Sipariş verdikten sonra hazırlandığı için hem taze ve çıtır çıtır hem de lezzetli oluyor. Bol malzemeli karışık mevsim salatasının üzerine rendelenmiş beyaz peynirin çok yakıştığını söyleyebilirim.


Ara sıcaklardan Balık Köftesi, Balık Böreği, Karides Güveç, Balık Kokoreç, Kalamar Tava, Kalamar Izgara, Beğendili Levrek benim favorilerim arasındadır.


Balık Köftesi dil balığı ve levrekten yapılıyor. Pişirilme kıvamı oldukça başarılı ve en önemlisi köfteler kurutulmadan ızgara yapılıyor.


Balık Kokoreç normal kokoreç gibi hazırlanıyor tek farkı balıktan yapılması ve sunumudur. Sıcak sıcak güveç de masaya geliyor.


Balık Böreği ise sebze ve dil balığının yufkaya sarılmasının ardından galeta ununa bulanarak tavada kızartılıyor.


Kalamar tava süper, halkaları kalın kesilmiş ve ağızda dağılıyor.


Beğendili Levrek'i anlatmama gerek yok, mutlaka denemeniz gerekiyor. Çok memnun kalacağınıza eminim.


Takanik Balık'da ızgara balıkların talep görmesinin en büyük sırrı ise ızgarada kullanılan odun (Meşe) kömüründen kaynaklanıyor. Maliyet açısından daha pahalı olmasına rağmen Tunç Bey bu kömürü tercih ettiklerini ve müşterileri memnuniyetinin bu nedenle yüksek olduğunu belirtiyor.


Ana yemeklerden mevsimine göre mısır unlu hamsi tava, fener kavurma, dil şiş benim en çok tercih ettiklerim arasındadır.


Sıcak güveçlerde dumanı tüterek sofraya gelen fener kavurmanın tadı lezzeti gibi tam kıvamındadır.


Dil şiş ise donmuş olarak temin edilmesine rağmen hem porsiyon olarak oldukça doyurucu hem de lezzetsiz değil. Takanik Balık'da diğer balık ürünleri her gün taze olarak temin edilmekte ve müşterilere servis edilmektedir.


Takanik'in oldukça zengin olan tatlı menüsünde ayva ve kabak tatlısı başta olmak üzere tahinli helva, peynir tatlısı, yassı kadayıf, revani, samsa ve tulumba tatlısı gibi her damak zevkine uygun alternatifleriniz olduğunu belirtmek istiyorum.


Benim favori lezzetimin ayva tatlısı olduğunu vurgulamak istiyorum.


Çocuklarınızla rahatlıkla gelebileceğiniz, temiz, mütevazı ve sevimli bir aile mekanı olan Takanik Balık Suadiye'de alkol servisi olmadığını hatırlatmak istiyorum.


Yolunuz Suadiye'den geçtiğinde ve canınız balık yemek istediğinde Takanik Balık'ı denemenizi öneririm.

Adres: Plaj Yolu No:23/B Suadiye-Kadıköy/İstanbul
Tel: 0216 361 52 00
www.takanik.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder