Yazı başka, kışı başka güzel olan Bodru'un dillere destan koylarından Yalıkavak'taki Meşhur Kavaklı Köftecisi'nin nefis ekmeği ve köftelerinden bahsetmek istiyorum. Bu özel lezzet durağı Yalıkavak çarşısında küçük bir dükkanda 1991 yılında Zekeriya Akdemir’in tarafından açılmıştır. İzmir'de Kemeraltı'ndaki köftecilerde çalışarak bu mesleği öğrenen Zekeriya Bey 1990 yılında Yalıkavak'a gelerek seyyar arabada köfte satmaya başlamış ve böylece Kavaklı Köftecisi'nin temelleri atılmış.
Kavaklı Köftecisi ahşap çerçeveleri ve oturma yerleri ile kendi halinde küçük, gösterişten uzak bir mekan. Kışın yağmurlu havalarda maksimum 10 masalık iç mekanı olan bu şirin mekan yazın ise bahçesinde bulunan masaları ile kapasitesini arttırmaktadır. Uzun yıllara dayalı müdavimleri olan Kavaklı Köftecisi güler yüzlü personeli ve açık mutfak anlayışıyla kaliteli bir hizmet sunmaktadır.
Yazın özellikle öğle ve akşam saatlerinde kapısında uzun kuyruklar görebileceğiniz Kavaklı Köftecisi'nin köftesinin lezzeti ve değişmeyen kalitesi her zaman fark yaratıyor. Bu özel lezzet durağında tüm ürünler günlük üretiliyor. Yıllardır Yalıkavak'daki Mert Kasap'dan etlerini tedarik ederek nefis köftelerini yapıyorlar.
Salata malzemeleri çevre köylerden taptaze ve günlük olarak temin edilerek salataları hazırlanıyor ve köftenin yanında sunuluyor.
Kavaklı Köftecisi'ne özel küçük parmağınız kalınlığında ince uzun olarak servis edilen köfteler dana etinden ince çekim yapılıyor ve özel formülüyle soğan suyu, ekmek kabuğu ve biraz baharat ile özenle yoğrularak hazırlanıyor.
Kömür ateşinde pişirilen köfteler ince olduğundan içi çiğ kalmıyor ama ateşte kurutulmadan pişiyor ve içi sulu kalıyor.
Köylerden temin edilen sulu domatesler ve sivri biberler de kömür ateşinde pişiriliyor.Metal tabaklara konulan ve iri parçalar halinde kesilen sulu domateslerin üzerine ızgaradan alınan nefis köfteler konuluyor ve sivri biberler ile servis ediliyor.
Beni yıllardır Kavaklı Köftecisi'nde köftelerin ve salatanın yanında verilen nefis ekmek etkilemiştir. Kavaklı Köftecisi'nin ekmeği Yalıkavak fırınında özel olarak taş fırında ve odun ateşinde pişiriliyor. Bu ekmeğin başlıca özelliklerinin mayasız olması ve bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesilmiş tereyağı ile yağlanması olduğunu söylemek istiyorum. Bu süper lezzetli ekmeği insanın yedikçe yemek istiyor.
Servis sırasında çatal bıçak verilse de siz tereyağlı ekmeğinizi köfteyi ve domatesi tutmak için kullanarak nefis köftelerinizi yiyorsunuz. Köfteci olur da piyaz olmaz mı diye soranlar için Kavaklı Köftecisi'nin piyazının da oldukça meşhur olduğunu belirtmek istiyorum. Piyaz yapılan fasulye özel olarak Yozgat'ın Çekerek Köyünden getirtiliyor. Yerken ağzınızda dağılıyor. Köy yumurtası ve Bodrum soğanı ile birleşince tabiri caizse tadından yenmiyor.
Kavaklı Köftecisi'nde köfte yerine başka bir lezzet arayanlar için sadece çöp şiş alternatifi var. Yemekten sonra tatlı yemek isteyenler için maalesef haberimiz üzücü zira tatlı bulunmuyor. Kavaklı Köftecisi'nde sadece nakit ödeme yapabiliyorsunuz.
Yaz ya da kış yolunuz Bodrum Yalıkavak civarına düştüğünde Kavaklı Köftecisi'ne uğramadan geçmemenizi öneriyorum. Bu özel lezzet durağındaki nefis ekmek, köfte ve piyazı mutlaka denemelisiniz.
Adres: Merkez çarşı içi Yalıkavak / BODRUM
Tel: 0252 385 47 48
www.kavaklikofteci.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder