17 Şubat 2014 Pazartesi

ÖZ KİLİS KEBAP SALONU - FATİH

Yıllardır adını İstanbul'un en iyi lahmacununu yiyeceğiniz adresi olarak duyduğum Öz Kilis Kebap Salonu'na geçtiğimiz günlerde uğrama şansım oldu. Burasının sadece bir lahmacun salonu olmadığını tam teşekküllü bir kebapçı olduğunu söylemek istiyorum.


Yolunuz buraya düşerse yemeğe mutlaka İstanbul'da yuvarlama ya da yuvalama adı ile bilinen ancak Kilis'lilerin "Lebeniye" adıyla bildiği çorba ile başlamanızı öneriyorum. Bu çorbanın lezzeti içinde kullanılan kuzu etinden gelir, Öz Kilis'te yediğiniz Lebeniye'nin ne kadar özel olduğunu kullanılan az kuzu etinin hafifliğinden anlayacaksınız. İstanbul'da bundan daha iyisini çok az yerde yiyebileceğinizi söyleyebilirim.

Öz Kilis'e geliş sebebim lahmacun yemek olduğu için hemen sipariş vermek istiyorum. Garsonumuz soğanlı ve sarımsaklı olmak üzere iki çeşit lahmacundan da tatmamı önerdiği için ikisinden de birer adet sipariş veriyorum.


Şunu söylemem gerekir ki lahmacun seven biri olarak bu kadar güzel lahmacunu daha önce İstanbul'da yememiştim. Mutlaka gidip bu mükemmel lezzeti denemenizi öneririm.


Buraya kadar gelip sadece lahmacun yiyip dönmek olmayacağı için Öz Kilis'in iddialı olduğu lezzetlerden gavurdağı salatası, içli köfte ve kilis tava siparişi veriyoruz.


Gavurdağı'nın bol fıstık ve cevizli olduğunu, lezzetinin gayet yerinde olduğunu ancak bana göre nar ekşisinin bi,raz bol olduğunu söylemeliyim. Ancak İstanbul'da ararsanız daha iyisini bulabilirsiniz.


İçli köftenin önceden kızartılıp bekletilmesi nedeni ile beklediğimden uzak olduğunu söylemeliyim. Ama inanıyorum ki sipariş sonrası kızartılıp servis edilse çok daha lezzetli olur. Zira malzemesinin gerçekten kaliteli olduğunu söylemeliyim.


Kilis tavayı beklerken garsonumuz söğürmeyi de denememizi istedi. Son yıllarda yediğim en lezzetli ve sarımsağının kıvamı en yerinde olan söğürme olduğunu belirtmekte fayda görüyorum.


Heyecan ile beklediğimiz Kilis Tava masaya geliyor. Zırhla çekilmiş dana ve kuzu etinden hazırlanmış. Gerçi Kilis’te sadece kuzu eti kullanılarak yapılırmış ama İstanbul'da müşterilerden gelen talep doğrultusunda bu şekilde hazırlandığını düşünüyorum. Tahmin ediyorum ki sadece kuzu etinden isterseniz de o şekilde servis ederler.


Masamızdaki Kilis Tava acısı alınmış patlıcan dilimleri üstünde fırında özel bir tepside pişirilerek aynı tepsi ile servis ediliyor. Bol sarımsak ve biberli yapılmış. Çatal bıçak yerine lavaş kullanarak yemenizde fayda olduğunu söylemek istiyorum. Kilis Tava gerçekten son derece doyurucu ve lezzetli.


Bu arada komşu masalarda oturan bu mekanın müdavimleri özellikle kuzu şiş, adana ve oruk kebabını da bir başka ziyaretimizde denememiz gerektiğini söylediler.


Ama şunu da eklemeyi ihmal etmediler. Burada kuzu şiş küşnemeden yapılır tadı her yiyenin damağında kalır ve İstanbul'da eşi benzeri zor bulunur.


Bu kebap ziyafetinin ardından sıra tatlıya geldiğinde künefede iddialı olduklarını söylediler. Tam kıvamında çıtır çıtır pişirilmiş künefenin şerbeti de gayet iyi ayarlanmıştı. Diğer yediğim yemekler kadar eşsiz olduğunu söyleyemeyeceğim ama ortalamanın çok üzerinde olduğunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim.


Bu özel lezzet durağına benim gibi yolunuzun düşmesini beklemeden kısa zamanda bir fırsat yaratarak ziyaret etmenizi öneriyorum.


Adres: Hırka-i Şerif Caddesi Bedrettin Simavi Sok. No:5 Yavuz Selim - Fatih / İSTANBUL
Tel: 0212 523 44 57


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder