22 Şubat 2014 Cumartesi

ERKONYALILAR ETLİ EKMEK - BOSTANCI

Anadolu Yakası'nda etli ekmek dendiğinde aklıma ilk gelen adreslerden biri Bostancı'da yer alan Erkonyalılar Etli Ekmek olmuştur. Minibüs Caddesi'nden Bostancı tren istasyonuna inen caddenin üzerinde yer alan bu lezzet durağı canım etli ekmek ya da fırın kebabı (tandır) çektiği zamanlarda sıklıkla uğradığım adreslerden biridir. Kapıdan girdiğinizde sizi karşılayan güler yüzlü personeli ile tertemiz ortamının beni özel lezzetlerinden sonra en fazla etkileyen unsurlar olduğunu belirtmek istiyorum.


Uzun yıllardır müşterisi olduğum Erkonyalılar'a Ramazan ayında iftar saati dahil olmak üzere ne zaman gidersem gideyim kirli bir masa ile hiç karşılaşmadığımı söylemem abartılı olmayacaktır. Bu konuda çok titizler.


Aynı titizliği malzeme seçiminde de gösterdiklerini biliyorum. Gide gele dostluğumuz ve sohbetimiz ilerlediği için kuruldukları 1988 yılından beri hiç aksatmadan kullanmakta oldukları et, peynir, yoğurt, un, tereyağı vb. malzemeleri Konya/Ereğli'den getirdiklerini bir sohbette öğrenmiştim.


Erkonyalılar da menüde olmasına rağmen ben çorbayı pek tercih etmiyorum. Zira çok sevdiğim etli ekmeği daha fazla yiyebilmek istiyorum.


Bu özel lezzet durağının menüsünde pide çeşitleri mevcut ama benim Erkonyalılar'da  ilk tercihim her zaman etli ekmek yana olmuştur.  Size de mutlaka bu mükemmel lezzeti denemenizi tavsiye ediyorum. İncecik hamuru, bol malzemesi, kıtır kıtır tam kıvamında kızarmış etli ekmeğin tadına doyamayacaksınız.


İkinci tercihim ise etli ekmeğin kaşar peynirli versiyonu olan mevlana pide ya da onun da kuşbaşılı versiyonu olan kuşbaşılı mevlana olmuştur.


Etli ekmeğe oranla biraz daha yağlı olan mevlana pidenin de gerçekten Konya'da yedikleriniz kadar leziz olduğunu söylemek istiyorum.


Hangi pideyi yersem yiyeyim mutlaka Erkonyalılar'ın fırın kebabını da yarım porsiyon olsun yediğimi bilmenizi istiyor ve Size de bu özel lezzet durağına uğradığınızda mutlaka tatmanızı tavsiye ediyorum.


Ben özellikle kaburga tandırı tercih ettiğimi belirtmek istiyorum. Eti Konya'dan özel olarak getirilen ve Erkonyalılar'a has yöntemle pişirilen tandırın hangi çeşidini yerseniz yiyin gerçekten lezzetine bayılacaksınız.


Erkonyalılar'da bu kadar güzel yemeğin ardından sıra tatlıya geldiğinde bence menüde bulunan tatlılar arasından saç arası tatlısını mutlaka denemelisiniz.


Bu kadar lezzetlisini İstanbul'da çok az yerde bulabileceğinizi özellikle belirtmek istiyorum. Bir başka önerimde bu tatlıyı kaymakla denemeniz, bu ikilinin baştan çıkarıcı lezzetine hayran kalacaksınız.


Bostancı civarına yolunuz düştüğünde Erkonyalılar'ın öğle ya da akşam yemeği için doğru bir tercih olacağını bilmenizi istiyorum.

Adres: Vükela Cad No:34 Bostancı-İstanbul
Tel: 0216 410 50 20 - 21
www.erkonyalilar.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder