Dost Pide’nin menüsündeki ağırlık doğal olarak pidelerden oluşuyor. Ama dönerinin de en az pideleri kadar lezzetli ve meşhur olduğunu belirtmek istiyorum. Tüm çeşitleri güzel ama Eko Döner'i özellikle tavsiye ediyorum.
Eko Döner'in adı Reşat Bey'in bir arkadaşı olan Ekrem Bey'den geliyor. Eko Döner, dürüm dönerin Beyti kebap mantığında halka halka kesildikten sonra üzerine yoğurt, domates sosu ve tereyağ dökülmesi ile hazırlanıyor.
Pidelere gelince gerçekten çok lezzetli olduklarını söylemek istiyorum. Özellikle bu özel pidelerin Dost Pide'nin giriş katındaki açık bölümde yer alan fırında ustalar tarafından hazırlanırken görmenizi öneriyorum.
Açlık durumunuza ve damak tadınıza göre yemek öncesi süzme mercimek, işkembe ya da domates çorbası da söyleyebilirsiniz.
Masaya oturduğunuzda roka-domates tabağınız zaten standart olarak servis edildiğini belirtmek istiyorum.
Pide tercihinde benim favorilerimin kuşbaşı kaşarlı, kıymalı kaşarlı ve kıymalı olduğunu bilmenizi istiyorum.
Tüm çeşitler çok lezzetli ve tam kıvamında kıtır kıtır kızarmış olarak servis ediliyor.
Pidelerin malzemesi kesinlikle çok kaliteli ve bol. Yaz aylarında değil ama yolum kış aylarında düşerse bu favori pidelerin yumurtalı olanlarının da kesinlikle denenmesi gerektiğini düşünüyorum.
Favorilerimin dışında kaşarlı pideden mantar kaşarlı pideye kadar değişen 16 çeşit pide sipariş edebilirsiniz.
Dost Pide’de menü her geçen yıl biraz daha zenginleşmiş. Dediğim gibi dönerden pizzaya, kebaptan salataya hatta kahvaltılıklara kadar isteyebileceğiniz birçok çeşidi burada bulmak mümkün.
Dost Pide'nin asıl spesiyalitesi yemeğin ardından tercih edeceğiniz tatlılar arasında karşınıza çıkıyor. Bu özel lezzet durağında tatlı olarak sakızlı muhallebi ya da künefe de söyleyebilirsiniz ancak asıl tatmanız gereken özel lezzet "Tahinli Pide"...
Tahinli pide nerede ise tüm Ege’de bulabileceğiniz bir tatlı türüdür. Her yerde hemen hemen aynı şekilde hazırlanarak servis edilir. Kısaca tarif etmek gerekirse, pide hamuru ile tahin ve şekerin yoğrulması ile hazırlandığını ve hazırlanan hamurun üstüne bir kat daha tahin sürülerek fırına verilerek pişirildiğini söyleyebilirim. Fırından çıkınca da üstüne toz eker serpiştirilerek servise hazır hale getiriliyor. Bu özel lezzetin tüm Ege'deki alternatifler arasında en iyilerden biri olduğunu ve Dost Pide'de tattığınız lezzetin sırrının ustalarında saklı olduğunu belirtmek istiyorum.
Reşat Bey, Dost Pide’nin bu alandaki başarısını daha iyisini üretmek için gösterilen gayrette ve maliyet odaklı bir yaklaşım göstermemekte gizli olduğunu söylüyor.
Yolunuz hangi vesile ile Çeşme’ye düşerse düşsün mutlaka Dost Pide'ye uğramak için zaman ayırın asla pişman olmayacaksınız. Hatta uğradığınızda Reşat bey orada ise lütfen selamımı da kendisine iletin.
Adres: Şifne Cad. No:27 Ilıca - Çeşma / İzmir
Tel: 0232 723 20 59 - 723 05 01
www.dostpidepizza.com/tarihce.asp
Harika pide tarifleri yanında birde nesli tükenmekte olan hayvanları gündemimize almalıyız
YanıtlaSilnesli tükenen hayvanlar gün geçtikçe çoğalmakta ve bu duruma hiçbir yetkili yeterince önem vermemektedir.