Mönüsü az ve öz… Sadece köfte, salata, meşrubat, kabak ve ceviz tatlısından oluşuyor.
Yaklaşık olarak 3 yıl önce Ankara'da başlayıp Bostancı'da biten bir hikayesi var kurucusu Murat Taşkıran'ın...
Ankara'nın Ulus semtinde tanıştığı Sere Serpe konseptinin yaratıcısı olan ustası Ahmet Sarıtaş ile kader birliği ederek İstanbul'a gelip Bostancı'daki bu özel lezzet durağını açıyorlar. Konseptleri gereği mekanda tabak, çatal, bıçak kullanmıyorlar. Masaların üzerine serilen büyük bir kağıt ve tertemiz bir naylon tüm lüksünüz.
Konseptin en önemli parçası olan malzemeleri Beypazarı'ndan taze olarak getirilen ve masanızda gözlerinizin önünde hazırlanan bol yeşillikli salatadan bahsetmeden geçemeyeceğim. Bol limonlu olarak servis edilen ve mevsimine göre çıtır çıtır 14 farklı malzemeden yapılan salatanın tadına doyamadığımı bilmenizi istiyorum.
Bu sempatik işletmede tabak yerine ızgarada kızarmış yarım ekmek kullanılıyor. Köftenin acılı ve sade olmak üzere iki çeşidi mevcut.
Formülü Murat ve Ahmet Beylerde gizli olan köftede baharat bulunmadığını, sadece özel karışım kıyma, soğan ve ekmek kullandıklarını özellikle vurguluyorlar. Murat Bey tabak niyetine kullanılan ekmeği kapatarak köfteyi ekmek arası olarak yemememizi, ekmeği parça parça kopararak köfte ile yememizin konsepte daha uygun olacağını ve bu uyarıyı genelde yeni gelen tüm misafirlerine yaptıklarını söyledi.
Nedenini sorduğumda ise ”kişi başı 2 porsiyondan fazla köfte servisi yapmadıklarını ve bu şekilde yemenin daha doyurucu olduğu” cevabını verdi.
İlk kez bu şekli ile deneyimlediğim köftenin lezzeti ve pişirilme kıvamının damak tadıma gayet uygun olduğunu söylemek istiyorum. Sere Serpe’nin bir özelliği de günlük olarak hazırlanan köfte ya da salata tükendiğinde ilave yapılmadan servisini kapatması olduğunu belirtmeliyim.
Köfte üzerine tatlı yemek isterseniz özel olarak Hatay'dan getirilen tahin ve cevizle servis edilen kireçte kabak tatlısını ya da KKTC'den getirilen ceviz tatlısını tercih edebilirsiniz. Kireçte kabak tatlısını lezzetli bulduğumu ve Sere Serpe'de bir kişinin ortalama 20 TL hesap ödeyerek bu lezzetleri deneyebileceğini söyleyebilirim.
Adres: Ali Nihat Tarlan Cad. No: 87/2 Bostancı - İstanbul
Tel: 0216 658 77 00
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder