23 Temmuz 2014 Çarşamba

RÜŞTÜ BEY DÖNER - ACIBADEM

Son yıllarda hızla artan butik döner restoranları arasına Acıbadem'de açtığı yeni işletmesi ile katılan Rüştü Bey Döner'e kurucusu Ahmet Rüştü Olcay'ın daveti üzerine gittim.


Giderken karşılaşacağım yöresel tatların beni bu kadar etkileyeceğini hiç düşünmemiştim. Bu özel işletmenin kurucusu Ahmet Bey kuruluş ilkelerinin “kaliteden asla taviz vermeden özellikle Sivas' a özgü lezzetleri İstanbul'da yaşayan yemek tutkunları ile buluşturmak” olduğunu söyledi.


Yaptığımız keyifli sohbette kendisinin 3 yıl boyunca döner konusunda eğitim aldığını ve etleri özel olarak seçtiğini, formülü kendisinde saklı olan bu karışım ile döneri uzun uğraşlar sonrasında yarattığını öğrendim.


Yemeğe Ahmet Bey'in önerisi ile bamya çorbasını deneyerek başladım. Kıvamı ve lezzeti Konya'da yediklerimi aratmayacak kadar güzeldi.


Çorbanın ardından gayet şık bir şekilde sunulan Rüştü Bey'e özel porsiyon döneri tattığımda ise yağ oranını dengeli ve eş değerlerinden kolayca ayrılabilecek kadar özellikli bulduğumu belirtmek istiyorum.


Ancak bu lezzet durağında döner dışında denediğim Sivas'ta özel olarak üretilen sucuk ve pastırmanın bir Kayseriliyi bile baştan çıkaracak kadar nefis ve kaliteli bulduğumu söylemek söylemeden geçemeyeceğim.



Şunu belirtmeliyim ki kalıcı bir lezzet durağı olmanın yolu hizmet, hijyen, kalite ve lezzetten ödün vermemekten geçiyor. Tüm bu değerin hakkını veren Rüştü Bey'in tuvaletlerinin hijyenine gösterdiği özen için ayrıca tebrik etmek istiyorum. Bu kendine özgü sempatik ve butik lezzet durağında keyifli ve doyurucu bir yemeğin kişi başı ortalama maliyetinin açlık durumunuza göre 20-30 TL arasında değişeceğini söyleyebilirim.

Adres: Acıbadem Cad. No.172/A Acıbadem – İstanbul
Tel: 0216 545 14 44
www.rustubey.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder