31 Temmuz 2014 Perşembe

DAILY DANA BURGER & STEAK - CADDEBOSTAN

Son dönemde sayıları hızla artan butik hamburger restoranlarının arasına yeni katılan “Daily Dana”nın Caddebostan’da açılan restoranını kurucularından Sitare Çobanoğlu’nun daveti üzerine ziyaret ettim. Ahşap ağırlıklı dekorasyonu ile dikkat çeken bu sempatik işletmenin kurucularının garsonluktan kasiyerliğe, komilikten moto kuryeliğe kadar her işi kendilerinin yaptığını öğrenince hem patron hem de çalışan olan bu genç yatırımcılar ile gurur duydum.


Daily Dana’nın mutfağı kuruculardan Şef Uluç Yıldız’a emanet edilmiş. Uluç Bey’in genç yaşına rağmen oldukça yaratıcı bir şef olduğunu hazırladığı mönü ile kanıtladığını düşünüyorum.


Sipariş konusunu Şef Uluç’a bırakınca servis en iddialı oldukları burgerlerden “Steak Burger” ve “Smoked and Cheese Burger” ile başladı.


Köftelerin harcı ve pişirilme kıvamlarının emsallerine göre oldukça iyi olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca kullanılan özel burger ekmeğini de çok beğendiğimi özellikle belirtmek istiyorum.


Burgerlerin ardından Uluç Bey “Hellimli Fıstıklı Sucuk” ve “Lokum”u denememi istediğini söyledi. Baharat kıvamı ve lezzetini çok beğendiğim sucuğu biraz yağlı buldum.


Kullanılan etin kalitesi ile dikkatimi çeken “lokum” ise benim damak tadıma gayet uygun şekilde kurutulmadan tam kıvamında pişirilmişti.


Uluç Bey ile ızgara başında yaptığımız sohbette kullandıkları etin kalitesine ve özellikle burger köftesinin sır gibi sakladıkları formülüne çok güvendiklerini öğrendim.


Ayrıca kendisi Daily Dana’da bir kişinin 20 ile 30 TL arasında hesap ödeyerek karnını tıka basa doyurabileceğini söyledi.


Yediğim burgerlerin lezzetini ve kalitesini düşününce ödenecek hesabın karşılığının fazlası ile alınacağını düşünüyorum.

Adres:  Plaj Yolu Sok. Hülya Apt. No:12 Caddebostan – İstanbul
Tel: 0216 360 32 62

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder