Kapıdan içeri girerken sizi ciğerin ve köftenin pişirildiği ocaklara karşılıyor.
Bu ocakların yanından mis gibi kokular arasında geçerek uygun olan kattaki masanıza oturuyorsunuz.
Siparişin ardından masaya hemen salata, ezme salata, közlenmiş domatas, biber ve soğan ile soğan piyazı geliyor.
Ben yemek öncesinde ezme salatadan bolca yedim ama sonrasında da doymaya başladığım için ciğere az yer bıraktım diye pişman oldum.
Ciğerinizi, kebabınızı ya da köftenizi beklerken bu atıştırmalıklar gerçekten açlığınızı bastırmak için ideal oluyor ama benim gibi ölçüyü kaçırıp fazla yememenizi ve ciğere ziyadesi ile yer ayırmanızı öneriyorum. Galiba en iyisi gelen bol yeşillikli salatadan az miktarda yiyerek açlığı biraz olsun bastırmak.
Ve masanın şahı diyebileceğimiz ciğer kebabımız servis ediliyor.
İddia ediyorum Türkiye'de yiyebileceğiniz en iyi ciğer kebaplardan birini tadacaksınız. Yanında servis edilen pidenin arasına çekerek büyük bir keyifle yiyeceğiniz bu özel kebabın üzerine tercihinize göre közlenmiş soğan, domates, biberin yanı sıra soğan piyazı ya da ezme salatayı da eklemnizi tavsiye ediyorum.
Bu özel lezzetin sırrını sorduğumuzda işin sırrının kullanılan malzemede yattığını tabii ki pişirmek için hazırlanma aşamasında da ustalığın rolünün büyük olduğunu öğreniyoruz.
Bu ayrıcalıklı sofrada ve bu nefis kebabın yanında Ciğerci Hüseyin'in kendi yapımı maşrapada servis edilen açık ayranını içmenizi tavsiye ediyorum. Lezzeti ve kıvamının mükemmel olduğunu söylemeden edemeyeceğim.
Diyarbakır'a geldiğinizde bu özel lezzet durağına muhakkak uğramanızı öneriyorum.
Adres: Kıbrıs Cad No:6, Dağkapı / Diyarbakır
Tel: 0412 224 10 15
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder