Kapıdan girer girmez çok büyük bir dükkan olmadığı için hemen ilgileniyorlar, bizim şansımıza Yerinde Pide’nin sahiplerinden Yaşar Bey’de dükkandaydı kendisi ile sohbet etme şansımız oldu. Yerinde Pide’nin ve tattığımız yemeklerin hikayesini kendisinden öğrendik.
Yerinde Pide 30 küsur yıllık bir müesseseymiş ilk önce Bodrum Akyarlar’daki sonrasında Samsun’daki dükkanlarını açmışlar. Özellikle Akyarlar’daki İstanbullu müşterilerden gelen yoğun istek üzerine İstanbul’a da bir şube açmaya karar vermişler. Aslen Giresunlu olan Yerinde Pide’nin kurucuları hala pek çok kullandıkları malzemeyi Giresun’dan getirtmeye özen gösteriyorlar.
Özellikle Giresun’dan gelen ev kurması turşu ve fasulye turşusu kavurmasını pidenizi yemeden önce mutlaka tatmanızı öneriyorum.
Öğrendiğim kadarı ile formülü ailenin büyüklerinde saklı olan bir formül ile üretilen bu turşuların tadına doyamayacaksınız.
Bir de Karadeniz mutfağının en önemli yemeklerinden biri olan kuymağı tatmanızı tavsiye ediyorum. Özel peyniri ve tereyağı tabii ki Karadeniz’den gelen kuymağın tadının hala damağımda olduğunu söyleyebilirim.
Bu özel lezzetleri tattıktan sonra sıra doğal olarak pidelere geliyor. Yerinde Pide’nin önemli özelliklerinden biri tam buğday unu ile yapılan pide hamurunu da kullanması. Tam buğday unu ile yapılan pideler nedeniyle özellikle şeker (diyabet) hastaları için önemli bir lezzet durağı haline geliyor
Ben lezzet turuma tam buğday unu ile yapılan açık kıymalı yumurtalı pide ile başladım. Tam buğday unu nedeni ile hamuru azıcık daha kalın olan pidenin hem harcı hem de pişirilme süresinin mükemmel olduğunu söylemeliyim.
Aynı hamurdan yapılan kuşbaşılı ve kaşarlı pide de bir o kadar güzel ve lezzetliydi.
Karadeniz pidelerinin en özellerinden biri olan yuvarlak Trabzon peynirli pidenin gerçekten bugüne kadar Trabzon’da dahil olmak üzere yediklerimin arasında en iyilerden biri olduğunu söylemem yanlış olmayacaktır.
Son olarak bir de kavurma kaşarlı pidenin tadına baktım. Kavurması özel olarak bölgeden gelen bu pidenin de tadı hala damağımda…
Tabii ki bir de aklım kalan ama deneyemediğim bir sonraki gelişime bıraktığım pideler var.
Bunlar arasında ilk sırada en sevdiğim pide olan kapalı kıymalı pide var. Paket servise gidenlere baktığımda bile çıtır çıtır yeneceği hissi veren görüntüsü ile ağzımı sulandırdı.
İkinci sırada ise ıspanaklı kaşarlı yuvarlak pide var. Tatmadığım bir lezzet olduğu için aklım kaldı inşallah bir daha ki sefere…
Tüm bunların yanında kıymalı Giresun pidesini de menüde gördüm ve çok merak ettim. Sorduğumda İtalyanların Calzone’sine benzediğini söylediler. Onu da bir daha ki gelişimde mutlaka deneyeceğim.
Bu pide ziyafetinin üzerine tatlı yemek isterseniz sütlaç, sütlü kadayıf ya da ev baklavasından birini tercih edebilirsiniz. Ben çok fazla yediğim için sadece baklavanın resmini çekmekle yetindim.
Yerinde Pide'nin pazar sabahları verdiği yöresel Karadeniz lezzetleri ile zenginleştirdiği kahvaltısının da müdavimler tarafından oldukça rağbet gördüğünü Yaşar Bey'den öğrendim. Kahvaltı için bir Pazar günü muhakkak geleceğim.
Güzel pide yemek isteyenler için Yerinde Pide’nin doğru bir adres olduğunu söyleyebilirim.
Adres: Şemsettin Günaltay Cad. No:91/17 Suadiye – İstanbul
Tel: 0216 362 00 55 – 362 00 28
www.yerindepide.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder