İstanbul’un dört bir köşesinde var olan müdavimleri ise tanıştıkları ilk günden beri bu lezzet durağına hala üşenmeden koşarak geliyorlar. Ben 1980’den beri müşterisiyim lezzet ve kalitede en ufak bir değişiklik görmedim. Tatbak’ın menüsüne gelince, aslında çok geniş olduğunu söylemek pek mümkün değil ama temel Gaziantep mutfağı olunca ağırlık kebaplarda oluyor doğal olarak…
Ben her gidişimde mevsimine göre az ya da tam olmak üzere mutlaka ezogelin çorbasını içerim. Çorbanın arkasından ise açlık durumuma göre fındık ya da normal bir lahmacun yemeyi asla ihmal etmem. Tatbak’ın lahmacununun İstanbul’da en beğendiğim lahmacunlar arasında ilk beş arasında yer aldığını özellikle belirtmek istiyorum. Çıtır çıtır bol malzemeli lahmacununa gerçekten tam not dışında verecek not bulamıyorum.
Açlığımı bu şekilde bastırdıktan sonra sıra kebaplara geliyor tabii ki…
Ama ilk defa gidenlere kebaba geçmeden önce çiğ köfte ve ezme salatayı da mutlaka tatmalarını tavsiye ediyorum.
Tatbak’ın çiğ köftesinin İstanbul’da her yerde yiyemeyeceğiniz lezzette olduğunu bilmenizi isterim.
Tatbak’ın sempatik ve becerikli ustaları formülü kendilerinde gizli olan bu lezzetleri her gün aynı ihtimamla hazırlıyorlar. Kebaplarda yıllardır favorimin karışık yoğurtlu kebap olduğunu belirtmeliyim.
Bu klasik Tatbak lezzeti yoğurtlu tırnak pide üzerine tercihinize göre Urfa ya da Adana kebap ile şiş kebabın birlikte konularak özel domates sosla servis ediliyor. Lezzetinin mükemmel olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Eğer yoğurt sevmiyorsanız karışık kebabı yoğurtsuz olarak da servis ediyorlar.
Bu özel lezzet durağında Sizlere başka tavsiyelerim de olduğunu bilmenizi isterim.
Bu tavsiyelerimin ilk sırasında patlıcanlı kebap geliyor.
Özellikle mevsiminde yediğinizde tadına doyamayacaksınız. Bilirsiniz bu kebabın püf noktası közlenen patlıcanın içinin pişme kıvamında yatmaktadır. Tatbak’ta yediğinizde patlıcanın tam kıvamında olduğunu göreceksiniz. Sizlere bir başka tavsiyem ise kuzu şiş…
Nerede ise bütün kebapçılarda bulabileceğiniz bir kebapçı klasiği olan kuzu şişin Tatbak’taki lezzetinin kullanılan etin kalitesi ve özel marine tekniği nedeni ile daha farklı ve lezzetli olduğunu Sizler de göreceksiniz.
Tatbak’ın lezzet klasiklerinden biri de Tatbak Beyti kebap…
Lavaş ekmeği ile dürüm yapılarak servis edilen Tatbak Beyti kebabın lezzetinin sırrı ustalarında saklı olan özel formülünden geldiğini söylemeliyim.
Eğer Tatbak’a aç gelirseniz kebap tercihinizi kuzu şiş, tavuk şiş ve Adana kebabın birlikte servis edildiği Spesyal Kebabı sipariş vermenizi öneririm.
Bu kebabı yanında fındık lahmacun ve fındık kuşbaşılı pide ile birlikte servis ettikleri için bir çok lezzeti aynı anda tadabilme şansını yakalayacaksınız.
Yemeği ardından kaymaklı ya da cevizli kadayıfı muhakkak tatmanızı tavsiye ediyorum.
Adres: Valikonağı Cad. Akkavak Sok. No:28/A Nişantaşı – İstanbul
Tel: 0212 246 13 06 – 248 04 25
www.tatbak.com
Mekana dün gittik. Kalabalıktı bize 5inci kata çıkmamızı söylediler üst kata çıkıp 5 kata nasıl çıkarız dedik. Güldüler burası son kat dediler. Komik mi bence değil. Vol-2 -Su alabilir miyim? - Abi su yok barajlarda su klamamış. Salakça bir sırıtış. Yandaki bayan - Islak mendil alabilir miyim? - Islak mendil kalmadı deyip 2 dakika sonra getirdi. Neyse mönüye bakalım. Lahmacun 7 tl yuh çüş. Neyse 2'şer tane yersek doyarız herhalde 7 tl ise büyüktür en azından. Derken fındık lahmacundan hallice 2 lahcun ve aç kalkan biz. Sonuç: Lahmacunlar başarılıydı ama Parayı kolay kazanıyorsanız, kazık yemek size koymuyorsa, ayrıca Iq seviyesi düşük salak espiriler tamda size göreyse gidin. Çok memnun kalcaksız. Bense sokağından bile geçmem.
YanıtlaSil