11 Ocak 2014 Cumartesi

TİLLA LOKMA - ERENKÖY

Küçük bir aile pastanesi olarak Atilla Bey tarafından 1998 yılında kurulan Tilla geride kalan yıllar içinde kalitesinden hiç taviz vermeden ürün çeşitliliğini arttırarak bugünlere kadar geldi.


Erenköy Çarşısı'nın içinde yer alan küçük bir dükkandan bahsediyorum. Ama çarşı içinde yürürken lokmanın kokusu ve özellikle ayva tatlısının pembemsi görüntüsü muhakkak dikkatinizi çekecektir.


İlk açıldığında sadece lokma ve profiterol üretip satan Tilla, ürün çeşitliliğini zaman içinde özellikle Osmanlı tatlıları üzerinde geliştirmiş. Ancak hala İstanbul'un en güzel ve özel lokması ile profiterolünü üretip sattıklarını iddia ediyorlar.


Tilla'nın en önemli özelliğinin ürünlerini doğal kristal şeker,ova un ve doğal organik limon kullanarak üretmesi olduğunu söyleyebiliriz. Ama bu işletmenin bir başka önemli özelliğinin de kurulduğundan beri ürünlerinde katı yağ, gıda boyası, mısır şurubu, hazır şerbet gibi insanlara zarar verecek maddeler kullanmaması olduğunu özellikle belirtmek istiyorum.


Benim birinci tercihim her zaman lokmadan yana oldu.


Dükkanında önündeki tezgahta gün içinde hep taze olarak pişirilip satılan ve her daim taze olan Tilla'nın çıtır çıtır lokmasını şiddetle tavsiye ediyorum.


Meraklısı için profiterolün de İstanbul'da yiyebileceğiniz en iyilerden biri olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosunun çok güzel olduğunun altını çizmeliyim.


Ama bence Tilla'nın dikkat çeken bir başka lezzetinin de hala geleneksel Osmanlı usulleri ile hazırladıkları ayva tatlısı olduğunu söylemek istiyorum.


Hiçbir katkı maddesi ve gıda boyası kullanmadan hazırlanan bu tatlının tezgahtaki rengini gördüğünüzde şaşıracağınızı düşünüyorum. Aynı tespitlerimi kabak tatlısı için de söylemem yanlış olmayacaktır.


Osmanlı usulleri ile yapılan şekerpare ile tulumba tatlısından da bahsetmeden geçmeyeceğim.


Özellikle tulumba tatlısının kızartılma kıvamının mükemmel ve çıtır çıtır olduğunu belirmek istiyorum.


Şekerpare için söyleyebileceğim tek şey ise mükemmel orandaki şerbeti ile ağzınıza attığınız anda eriyor olması.


Tilla'nın iddialı olduğu bir başka tatlıda ekmek kadayıfı, hamurunun ve şerbetinin kıvamının mükemmel olduğunu söyleyebilirim.


Ayva tatlısı, kabak tatlısı ve ekmek kadayıfı ile servis ettikleri kaymağın da Tilla'ya özel ve çok lezzetli olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim.


Yolunuz geçmese de özellikle bayram, ramazan ve kandiller de yolunuzu değiştirip Erenköy Çarşısı'na geldiğinizde pişman olmayacağınızı söyleyebilirim.

Adres: İstasyon Cad. 18/A Erenköy - Kadıköy / İstanbul
Tel: 0216 386 00 50 - 386 37 16
www.tillalokma.com

3 yorum:

  1. Sırf sütten ve gerçek çikolatadan yapılan profiterolü, diğer tatlıcıları geride bırakmış durumda. Eğer hala uğramadıysanız çok şey kaçırıyorsunuz demektir..

    YanıtlaSil
  2. biz de bir diğer istanbul'daki en güzel lokma tatlıcısı olan solfi'yi araştırdık ve tarifini paylaştık.
    Sizin ve okuyucularınızın ilgisine sunarız. http://www.2kafadar.com/lokma-tatlisi-nerede-yenir/

    YanıtlaSil
  3. 26 Eylül 2020 tarihinde akşamüzeri profiterol aldık. Eve gelir gelmez akşam yemekten sonra yemek üzere buzdolabına koyduk(evimle tillanın arası yaklaşık 3dk) akşam yemekten sonra misafirimize ikram etmek üzere servis ettiğimizde kremasının ekşimiş olduğunu farkettik ve Profiterolleri servis kaselerinden ürünün paketine geriye koyup buzdolabına geri koyduk. 27 Eylül 202 tarihinde , bugün, akşamüzeri şikayet için ürünü götürdüğümüzde mahçup olup özür dilemek bir yana bir de bizi buzdolabına koymamakla suçladılar ki ürünün paketinin bile hala soğuk olmasına rağmen. Böyle saygısızlık görmedikkk!!!!!!

    YanıtlaSil