20 Ocak 2014 Pazartesi

HACI ARİF BEY KEBAPÇISI – KAVAKLIDERE ANKARA

Benim için bir Ankara klasiğidir Hacı Arif Bey Kebapçısı…
Hafızam beni yanıltmıyorsa 1993 yılından beri müşterisiyim. Lezzet ve kalitesinin bozulduğuna hiç şahit olmadım. Ne zaman Ankara’ya gitsem bir fırsat yaratır en kötü ihtimalle bir çorba içmek ya da bir lahmacun yemek için uğrarım. Hacı Arif Bey’in kurucusu Mehmet Arif Özemir aslen Gaziantep’li 15 yaşında Ankara’ya gelmiş ve çalışmaya başlamış. 1986 yılına kadar başka müesseselerde çalışan M. Arif Özemir Tunus Caddesi’nde açtığı ilk işletmesinde Hacı Arif Bey’in temellerini atmış ve 1989 yılında da işletmesini şu an ki yerine, Güniz sokağa taşımış.


Hacı Arif Bey Restaurant o günden beri burada hizmet veriyor. Türk siyasi yaşamında önemli bir yere sahip olan Güniz Sokak’taki bu işletmenin müdavimleri arasında bürokrat ve siyasetçiler hep önemli bir yere sahip olmuşlar. Tabii ki müdavimleri sadece bürokrat ve siyasetçilerle sınırlı değil…


Hacı Arif Bey Kebapçısı’nda salona girdiğinizde dikkatinizi akvaryumlar çekecektir. Yıllardır Hacı Arif Bey’in dekorasyonun bir parçası olarak bu akvaryumlardaki balıklar salonda yemek yiyenlere eşlik etmektedirler.


Hacı Arif Bey’in menüsüne gelince vereceğiniz siparişlerin tamamının birbirinden lezzetli olduğunu peşinen söylemek istiyorum.


Sizlere önce kendi favorilerimden bahsedeceğim. Bu lezzet durağında benim ilk tercihim zırhtan çekilen Adana kebap olmuştur. Bu kebaba lezzetini veren Hacı Arif Bey’in zırh kıymasının benzerini kolay kolay bulamıyorum. Bugüne kadar denemediyseniz mutlaka tatmanızı öneririm.


Kebaplar arasında ikinci tercihim Saray Beyti isimli lavaş ekmeğine dürüm yapılarak yoğurt ve özel sos ile servis edilen Beyti’dir. İlk bakışta ağır olacağını düşündüğünüz bu kebabın tahmininizden oldukça hafif olduğunu göreceksiniz.


Mevsiminde Patlıcanlı kebabı da tavsiye ederim. Patlıcan pişirilme kıvamının ideal olduğunu göreceksiniz. Etin lezzeti ile ilgili zaten çok bir şey söylememe gerek yok.


Ayrıca sevenler için İskender Kebabı da önerebilirim ama benim favorilerim arasında olmadığını bilmenizi isterim.


Kebaptan önce başlangıç olarak çiğ köfteyi deneyebilirsiniz. Acısı kıvamında oldukça iyi yoğurulmuş ve lezzetli olduğunu göreceksiniz.


Çiğ köfte ile beraber içli köfteyi de tatmanızı öneriyor ve beğeneceğinizi düşünüyorum.


Eğer açsanız yanında humusunda tadına bakabilirsiniz. Tereyağ ile lezzetlendirilmiş olan humusun standart düzeyde olduğunu belirtmek istiyorum.


Eğer açsam ben tercihimi lahmacundan yana kullanmayı tercih ederim. Bol malzemeli Gaziantep usulü az sarımsaklı lahmacunu Ankara'daki favorilerimdendir.


Ama çok aç değilseniz tavsiyem bardakaltı lahmacun sipariş vermenizden yana olacaktır.


Başlangıçlar arasında yer alan güveçte ve kaşarlı olarak servis edilen mantar ızgaranın da tadına bakarsanız pişman olmazsınız.


Kebaplara geri dönersek Gaziantep mutfağının pek çok örneğini Hacı Arif Bey’de tatma imkanınız olduğunu bilmenizi istiyorum.


Bunlar arasından eğer yoğurt ve patlıcan seviyorsanız Ali Nazik’i deneyebilirsiniz. Ali Nazik’in farklı kebaplarla ile yapılan yorumlarını menüde göreceksiniz. Et tercihinize göre bunlardan birini sipariş verebilirsiniz.


Menü de tabii ki bir kebapçı da olmazsa olmaz olan et ve tavuk şiş, döner, beyti ve ciğer gibi tüm kebap çeşitlerinin bulunduğunu vurgulamakta yarar görüyorum.


Bu güzel kebap ziyafetinin ardından mutlaka tatlılarında tadına bakmalısınız. Ama Hacı Arif Bey’de benim ilk tercihimin her zaman Havuç Dilimi olduğunu bilmenizi istiyorum.


Bazen yoğunluktan kalmıyor o halde Burma Kadayıfı da tavsiye ederim.

Adres: Guniz Sokak No : 48/1 Kavaklıdere – ANKARA
Tel: 0312 467 5767
www.haciarifbey.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder