Vedat Milor'un müdavimleri arasında yer aldığı bu sıcak, sempatik ve pırıl pırıl işletmede kapıdan girer girmez Sizi kasada oturan işletme sahibi karşılıyor. Bu işletmenin en önemli özelliklerinden biri servis personellerinin daima güler yüzlü ve hızlı olması geliyor.
Bu mekana geldiğinizde muhakkak etli ekmek yiyeceksiniz ama öncesinde mutlaka Konya'nın geleneksel lezzeti olan çiçek bamyadan yapılan Bamya Çorbası'nı mutlaka tatmanızı tavsiye ediyorum. Mükemmel bir lezzet deneyimi yaşayacağınızı peşinen söyleyebilirim.
Bu işletmeyi İstanbul'daki benzerlerinden ayıran en önemli özelliğin, servis edilen ürünlerde kullanılan tüm malzemenin Konya'dan getiriliyor olması olduğunu söyleyebilirim. Bu nedenle mutlaka Konya'dan gelen süzme yoğurdu tatmalısınız. Lezzetinin bugüne kadar yediklerinizden çok farklı olduğunu ve İstanbul'da nadir bulabileceğiniz bir yoğurt olduğunu göreceksiniz.
Ana yemek olarak Etli Ekmek ya da Fırın Kebabı'ndan (Tandır) birini ya da ölçülü olmak kaydı ile her ikisini tercih etmenizi öneririm. Bence iki kişi için ideal olan bir porsiyon Fırın Kebabı ve bir buçuk porsiyon Etli Ekmek sipariş etmek. Ama çok açsanız kişi başı birer porsiyon Etli Ekmek'te yiyebilirsiniz.
Her iki lezzetinde olağanüstü olduğunu özellikle belirtmek istiyorum.
Burada Etli Ekmeğin farklı çeşitlerini tatma imkanınız var ama benim favorimin bıçakarası olduğunu söylemeliyim.
Sorduğumda üstüne kaşar konularak hazırlanan Mevlana'nın da çok tercih edildiğini söylediler. Sohbet esnasında etli ekmek yaparken işin sırrının hamurun kıvamı ve inceliğinde, fırın kebabında ise kullanılan et ile pişirilme tekniğinde olduğunu öğrendim. Burada servis edilen Fırın Kebabı için Karaman cinsi ve sadece Toroslarda yetişen erkek kuzuların eti kullanılıyormuş.
Fırın Kebabı için özel olarak hazırlanan bu etler bakır kazanlarda sadece kaya tuzuyla kendi yağında odun ateşi yanan taş fırında 6-7 saat boyunca pişiriliyormuş. Fırın Kebabı için Lop et, Kaburga ya da İncik olmak üzere üç alternatifiniz olduğunu belirtmem de fayda var.
Hangisini tercih ederseniz tercih edin lezzetinin mükemmel olduğunu söyleyebilirim. Yıllardır ben her üçünü de farklı dönemlerde tattığım için bu konuda garanti verebiliyorum.
Yemeğin sonunda Konya'nın meşhur Saç Arası tatlısını da mutlaka tatmanızı tavsiye ediyorum. İnanılmaz derecede hafif bir tatlı olduğunu göreceksiniz.
Öğle servisinde döner olduğunu ama akşam servisine kalmadığını hatırlatmak istiyorum.
"Konyalılar Etli Ekmek"in hızlı servisi, güler yüzlü personeli, mükemmel lezzetleri ve makul fiyatlarıyla her daim uğranacak özel bir lezzet durağı olduğunu söylemem yanlış olmayacaktır.
Adres:
Tel: 0216 445 42 42
www.konyalilar.net
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder