24 Ocak 2014 Cuma

GAZİANTEP LAHMACUN DÖNER PİDE SALONU - GÖZTEPE

Kuruluşundan 2013 yılı sonuna kadar Göztepe 1. Orta Sokak'taki küçücük dükkanında hizmet veren Gaziantep Lahmacun Döner Pide Salonu artık Göztepe Tütüncü Mehmet Efendi Caddesi (Eski İstasyon Caddesi) üzerindeki yeni yerinde müdavimlerine hizmet veriyor. Ben yirmi yılı aşkın süredir bu özel lezzet durağını müdavim olarak ziyaret ediyorum. Mekanın kurucusu ve sahibi Hasan Usta artık işleri oğlu Ergun'a devretti. Bu kadar yıllık müşteri olunca tabii ki Ergun da bizimle beraber büyüdü diyebiliyor insan... Ayrıca bir küçük detay daha vermek istiyorum. Müdavimleri bu özel lezzet durağını kurucusunun adı ile anarlar yani bizler için bu dükkanın adı "Hasan Usta" dır. Ben de bu yazımda bu mekandan "Hasan Usta" olarak bahsedeceğim.


Hasan Usta'nın yola çıktığı dükkanın menüsünün lahmacun, pide çeşitleri ve döner ile sınırlı olduğunu zaman içinde bir iki küçük ekleme olsa da hala aynı menünün değişmeden devam ettirildiğini söylemek yanlış olmayacaktır. Menüdeki en radikal eklemenin çorba olduğunu söyleyebilirim.


Benim buradaki menüm de yıllardır nerede ise aynıdır...
İlk önce açlık durumuma göre bir ya da iki adet lahmacun, lahmacundan sonra ya dönerli kaşarlı pide ya da dürüm döneri tercih ederim. Bu menünün yanında genelde ayran içmeyi tercih ediyorum.


Gelelim Hasan Usta'da yediğiniz lahmacun ile ilgili notlara...

Günün hangi saati giderseniz gidin gayet bol malzemeli, yok denecek kadar az soğanlı, pişirilme kıvamı mükemmel, tabanı çıtır çıtır ve gevrek bir lahmacun yiyeceğinizi söyleyebilirim. Bence İstanbul'daki en iyi lahmacuncular arasında ilk 10'a çok rahat girer.


Hasan Usta'nın lahmacun ya da diğer siparişlerinizin yanında servis ettiği özellikle salatalık ve biberiye turşularını özellikle denemenizi öneriyorum. Lahmacundan sonraki ilk tercihim olan dönerli kaşarlı pide ise bana göre İstanbul'da bir numaradır. Kapalı olarak hazırlanan bu pide içine bir porsiyon döner ve bol kaşar peynir koyularak fırına veriliyor. İnce hamuru nedeni ile fırından çıktığında çıtır çıtır olan bu pide eriyen kaşarların dönere kattığı lezzet ile doyumsuz hale geliyor. Bugüne kadar tatmayanların bir gün uğrayıp mutlaka denemelerini tavsiye ediyorum.


Hasan Usta'nın dönerinin de gerçekten çok lezzetli olduğunu belirtmek istiyorum. Bu kadar lezzetli olmasının sırrının ustasında ve kullanılan ette olduğunu yıllar önce Hasan Usta bir sohbet sırasında söylemişti. Gerçekten yıllardır lezzeti hiç değişmedi. Tercihinize göre porsiyon, dürüm, tombik ya da ekmek arası olarak servis ediyorlar.


Hasan Usta'nın pide çeşitlerinin de kullanılan malzemenin kalitesi ve bolluğu nedeni ile rakiplerinden ayrıldığını söylerken hamurun hakkını yemek istemiyorum. Kullanılan hamurun özellikleri ve ince açılması nedeni ile fırından çıktığında çıtır çıtır bir lezzetle karşılaşıyorsunuz. Bu pide çeşitleri arasında benim favorimin tereddütsüz kuşbaşılı ve kaşarlı pide olduğunu belirtmek istiyorum.


Hasan Usta'da yemeğinizi yedikten sonra mutlaka fıstıklı kadayıfı tatmanızı öneririm.


Benim damak zevkime çok uygun olan hafif yanık kadayıfı her tatlı severin bir kez deneyimlemesini tavsiye ediyorum.


Şu an bulunduğu dükkan eski dükkanına göre oldukça ferah olan Hasan Usta'nın paket servis hizmeti verdiğini de hatırlatmakta yarar görüyorum.


Bence yolunuz Göztepe ve civarına düşerse bu özel lezzet durağını ziyaret etmek için yolunuzu değiştirmenizi öneririm. Hasan Usta ya da Ergun dükkanda ise benden de mutlaka selam söyleyin.

Adres: Tütüncü Mehmet Efendi Cad. No: 20 Göztepe - Kadıköy / İstanbul
Tel: 0216 385 04 52 - 356 71 29

1 yorum:

  1. Burdan yedigim lahmacun yuzunden hastanelik oldum bayramim zehir oldu

    YanıtlaSil