1 Aralık 2013 Pazar

MEŞHUR HUMUSCU BAKLACI YOĞURTÇU NEDİM USTA - HATAY ANTAKYA

Cumhuriyetin kurulduğu ilk yıllardan (1924) bugüne 90 yıldır dededen toruna Antakya'nın meşhur humus ve baklasını müşterilerine ikram eden Yoğurtçu Ailesi, bu hizmetine en güzel şekilde devam etmenin gururunu yaşamaya devam etmektedir.

Merhum Nedim ustanın babasından devraldığı humusçuluğu oğulları Semir-Adnan-Ayhan Yoğurtçu kardeşlere devretmesinin ardından üç kuşaktır bu mesleği en güzel şekilde icra etmektedirler.Antakyanın işlek caddelerinde biri olan Gazipaşa Caddesinde Ortodoks Kilisesinin hemen yan sokağında küçük ama sempatik bir dükkanda Meşhur Nedim Ustanın bahsettiğim bu nefis humuslarını keyifle tatmanızı mutlaka öneriyorum.


Gelelim bu nefis humusları meşhur eden özelliklere....
Özel olarak seçilmiş nohutların bir çok defa yıkanarak ve haşlanarak suyunun dökülmesinin ardından gazı çıkarılan bu nohutlar süzgeçlerden geçirilmektedir. Hazırlanması uzun zaman alan bu nefis humuslar bu sayede yiyenlerde gaz yapmayacak şekilde hazırlanmaktadır. Daha sonra 1 kilo nohuta 600 gr gelecek şeklde tahin biraz şeker tuz ,limon ve tabii ki ustanın mahareti eklenmektedir. Daha sonra tahta tokmaklarla uzun süre dövülerek ezilmesi ile bu muhteşem tad ortaya çıkmaktadır.


Tereyağlı, sıcak humus , acılı, karışık vs olarak bir çok çeşidi bulunmaktadır.


Yoğurtçu ailesi yaklaşık 7 yıl önce humusçu dükkanlarının tam karşısında "Leban" adını verdikleri cafe ve restaurantı açmışlar ve bu nefis humusların yanı sıra eşsiz lezzetli Antakya yemekleri tadabileceğiniz bir mekan yaratmışlardır. Leban ile ilgili izlenimlerimi ayrıca paylaşacağım. Nedim Usta'ya giderseniz özellikle Semir Bey'e selamımı da iletmenizi rica ediyorum.

Tel: 0326 213 42 55

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder