1950 yılında kurulan Peppino'nun kalite ve prensiplerinden ödün vermeyen klasik bir İtalyan Restaurant'ı olduğunu hemen belirtmeliyim.
İçeriye girer girmez sade dekorasyonu tamamlayan ve duvarları süsleyen gastronomi kitaplarını göreceksiniz. Sizi yemeğiniz boyunca birbirinden sıcakkanlı, misafirperver ve işini gayet iyi yapan Peppino personelinin ağırlayacağını ve bu özel lezzet durağından mutlu ayrılmanız için ellerinden geleni yapacaklarını şimdiden söyleyebilirim.
Masanızı seçip menüyü incelerken iyi soğutulmuş bir Prosecco içmenizi öneririm.
Peppino'da kapıdan girerken Sizi karşılayan zengin deniz mahsülü tezgahını düşünürseniz, menünüzün ağırlığını deniz ürünlerinden oluşturmanız yanlış olmayacaktır.
Arzu ederseniz tercihlerinizi Peppino'nun günlük açık büfesinden yapabilirsiniz. Ancak menüdeki başlangıçlarında Sizi baştan çıkaracak kadar güzel olduğunu belirtmeliyim.
Ben özellikle kereviz sapları ile tatlandırılmış ahtapot salatasını ve jumbo karidesi tavsiye ederim. Ayrıca istiridyede başlangıç için güzel bir alternatif olur.
Peppino deneyiminiz trüf mevsimine denk gelirse mutlaka ev yapımı linguine ile trüf mantarını denemenizi tavsiye ederim. Trüfün muhteşem kokusu ve lezzetinin Peppino'nun kendi üretimi olan linguine ile birleşiminin dayanılmaz bir lezzet olduğunu belirtmeliyim.
Ana yemek için tercihinizi deniz ürünleri tezgahından mevsimine ve zevkinize göre yapabilirsiniz. Ben ızgara deniz çipurası denedim.
Bizlerin alışık olduğunun aksine kalın dilimlenmiş halde ızgarada pişirilen çipuranın biraz kuru olmasına rağmen oldukça lezzetli olduğunu söyleyebilirim. Balığın yanında servis edilen biberiyeli patates ve ızgara sebzelerde bu deneyime farklı bir lezzet katıyor.
Ana yemek sonrasında tatlıya geçmeden önce garsonunuzun masanıza yanaştırdığı servis arabası üzerindeki çeşit çeşit peynirlerden damak zevkinize bir kaçını tatlı bir şarap ve kendi üretimleri olan üzümlü ekmek eşliğinde mutlaka denemenizi öneririm.
Sıra tatlıya geldiğinde tercihinizi birbirinden lezzetli tatlıları yine masanızın yanına getirdikleri servis arabasından yapıyorsunuz.
Ben Size diğerlerine göre biraz daha hafif olduğunu düşündüğüm şeker ilave edilmediğini düşündüğüm erikli armut tatlısını tavsiye ediyorum.
Finali tabii ki yanındaki klasik italyan lezzetleri ile servis edilen espressoyla yapmalısınız.
Peppino'ya mutlaka rezervasyon yaptırarak gitmenizi öneririm aksi takdirde yer bulamama ihtimaliniz olabilir.
Tüm iletişim bilgilerine Ristorante Peppino'nun websitesinden ulaşabilirsiniz.
http://www.ristorantepeppino.it
plank hareketleri ile zinde bir vücut ve dümdüz bir karna sahip oluyorum ve dilediğim kadar bu lezzetli yemekleri tadabiliyorum yaşasın plank hareketleri
YanıtlaSil