18 Ekim 2013 Cuma

ADANALI ŞÜKRÜ USTA - KÜÇÜKYALI

İstanbul Küçükyalı’da Adana mutfağının birbirinden güzel ve sevilen lezzetlerini tadabileceğiniz Şükrü Usta kebap düşkünlerinin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir lezzet durağı olduğunu düşünüyorum. 



Adanalı Şükrü Usta zengin menüsü, damakları şenlendiren tatlarıyla rakiplerinden ayrılıyor. Şükrü Usta mutfaktan masaya kadar her aşamada bizzat servise nezaret edip ustalığının hakkını veriyor. Müşterilerin bu yakın ilgiden ve özellikle Şükrü Usta ile tanışmaktan oldukça memnun olduğunu söylemeliyim. Henüz bundan şikayet edeni duymadım.



Mekana ismini veren Şükrü Usta, Adana metrelik kebabın üstatlarından birisi. 20 yılı aşkın Adana’da misafirlerine metrelik Adana kebabını lezzetini tattıran Şükrü Usta, İstanbulluların da tatması için Adanalı Şükrü Usta olarak Küçükyalı’da hizmet vermeye başladı.  Restoran oldukça ferah ve müşterilerin rahat edeceği şekilde dekore edilmiş. 

Adanalı Şükrü Usta meze ve kebaplar başta olmak üzere mutfakta kullandığı tüm ürünleri özel olarak Adana’dan getiriyor. Büyük bir titizlikle servis veren deneyimli ve uzman ekibinin her daim başında olan Şükrü Usta  sınırsız servis anlayışı ve güler yüzlü hizmet anlayışı ile müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşıyor.  Daha önce ifade ettiğim gibi size sunulan kebabın mutfakta hazırlanmasından sofranıza servisine kadar bizzat Şükrü Usta ilgileniyor ve bundan keyif aldığını da hissettiriyor.

Şükrü Usta’da servis masaya servis edilen mezelerle başlıyor. 



Tulum peynirinden, ezme salataya, yeşilliklerden, süzme yoğurtlu cacığa, çiğ köfteden, patlıcan söğürmeye ve  turşu çeşitlerine kadar yaklaşık 15 çeşit soğuk mezenin ardından pastırmalı humus, fındık lahmacun, küçük peynirli pide, güveçte mantar gibi ara sıcaklar servis ediliyor.



Kebaba geçmeden önce tam kıvamında pişmiş çöp şiş ve ciğer şiş servisi yapılıyor. 



Bu muhteşem ikilinin ardından masadaki kişi sayısına göre  metresi belirlenen kebap servis ediliyor.



Alışık olmayan ve daha önce Adana’yı görmemiş olanlar için metrelik kebabın servis edilme şekli bile oldukça merak uyandırıyor. Bunu bilen Şükrü Usta kadrolu bir fotoğrafçıyı restoranda hazır bekletiyor ve her servise kendisi ile birlikte refakat ettirip fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmiyor. 



Metrelik kebap sadece Adana Kebap’tan oluşmuyor,  Adana Kebab’ın üzerinde kaburga, sarma beyti, şiş kebap ve tavuk kanat ile servis ediliyor. Kebapların tümü çok lezzetli ve acı sevenleri daha fazla memnun edecek düzeyde baharat ve acı içeriyor.

Bu kebap ziyafetinin ardından sıra tatlı ve meyveye geliyor. Bir ikram ve lezzet fırtınası daha başlıyor. Mevsim meyvelerinin yanında kesme dondurma ile tatlı çeşitleri masayı donatıveriyor. Özellikle dondurmalı irmik ve tel kadayıfını tavsiye ediyorum.



Adanalı Şükrü Usta’da kebabın yanında mutlaka Adana’dan özel olarak getirilen Şalgam Suyu’nu da denemenizi öneriyorum.

Özellikle hafta sonlarında rezervasyon yaptırmanın faydalı olacağını düşündüğüm Adanalı Şükrü Usta ikinci şubesini de geçtiğimiz aylarda Ataşehir’de (Şerifali) açtı.
Adres: Sahilyolu Turgut Özal Bulvarı No:79 Küçükyalı-İstanbul
Telefon: 0216 549 26 00 -01
www.adanalisukruusta.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder