Kadıköy Çarşısı'nın içinde yer alan bu şirin mekan için kendilerinin iddia ettiği gibi özellikle rum meyhanesi tabirini kullanmadım. Zira rum meyhanesine göre eksikleri var ma bir ege meyhanesi dediğimiz zaman artıları oldukça fazla...
Sarnıç'ın Kadıköy Çarşısı'nın içine gizlenmiş cennet köşelerden biri olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Bu saklı lezzet durağını Çarşı'yı iyi bilenlere Yalı Çiftliği'nin hemen arkasında ya da Çiya'nın Gaziantep tencere yemekleri servis edilen dükkanının yan sokağında diye tarif etmek yeterli olacaktır. Ama hiç bilmeyenlerin yazının sonundaki adres üzerinden hareket etmelerini öneririm.
Sarnıç aynı adı taşıyan bir butik otelin bahçesinde yer alıyor ve otel müşterilerine de hizmet veriyor.
Yemeklere geçmeden önce biraz mekandan bahsetmek istiyorum.
Söylediğim gibi bir butik otelin binaların arasına sıkışmış bahçesinde hizmet veren Sarnıç'ı işletmecileri duvarların arasına sıkışmasına rağmen oldukça sempatik ve sıcak dekore etmişler. Bir içki sofrasında uzun saatler otursanız da kendinizi çok ferah ve huzurlu bir ortamda hissediyorsunuz. Bunda servis veren garsonların sıcak kanlı sizi asla rahatsız etmeyen ve ölçünü hiç aşmayan samimi tavırları ve işlerine duydukları saygı ile müşterilere gösterdikleri sonsuz ilginin de büyük payı olduğunu düşünüyorum. Kısacası kapıdan girdiğiniz andan itibaren herkes Sizi rahat ettirmek ve memnun etmek için elinden geleni fazlası ile yapıyor. Benim en hoşuma giden bizimle ilgilenen Şafak Bey'in "Siz sadece eğlenceye konsantre olun gerisini biz en iyi şekilde hallediyoruz!" söylemindeki özgüveni oldu...
Gelelim yemeklere girişte de söylediğim gibi Sarnıç bir "Ege Meyhanesi" olduğu için menünün meze bölümü oldukça zengin gerçekten de çok lezzetli... Benim tadı damağımda kaldı diyebileceğim lezzetler topik, ızgara enginar kalbi, Kabak çiçeği dolması, ege otları ile yapılan formülünü alamadığım acılı ege mezesi oldu... Ama şunu da vurgulamalıyım ki tattığım tüm mezelerin lezzeti yerindeydi...
Ana yemeklere gelince mevsim balıkları iyi bir alternatif oluşturuyor. Ayrıca Size arzu ettiğiniz menüde olmayan özel bir balık var ise çarşıda yer alan balıkçılardan hemen aldırırız gibi oldukça ayrıcalıklı bir alternatif sunuyorlar. Benim tattığım hamsi ve istavrit tam kıvamında yağ çekmeden ve ilk yağda kızartılmıştı. Gerçekten beğendim çünkü çarşı içinde ilk yağda kızartılan balık bulmak zordur.
Balık dışındaki et alternatifleri de oldukça fazla ve gerçekten çok lezzetli, benim denediğim Cafe de Paris soslu bonfilenin İstanbul'da yiyebilecekleriniz arasında en iyilerden biri olduğunu söyleyebilirim. Etin pişirilme şekli ile sosun kıvamı bu yemeğin lezzetini zirveye taşıyor.
Gecenin sonunda dondurmalı irmik tatlısını denemenizi öneririm. Burada tadacağınız dondurmalı irmik tatlısını diğerlerinden ayıran özellik içine kaşar peynir koyuyor olmaları. Bu özel tatlının lezzetini farklılaştıran bu özel formülün değişik ve tadılması gereken bir lezzet olduğunu söyleyebilirim.
Haftada 4 gece canlı müzik olan bu özel meyhaneye özellikle hafta sonları için rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ediyorum.
Bu yazının kaleme alındığı tarihlerde Eylül sahne alıyor, seçtiği repertuar ve sahne performansı gerçekten çok başarılı...
Adres: Caferağa Mah. Moda Cad. Dumlupınar Sok. No:12 Kadıköy / İstanbul
Telefon: 0 216 4051576
Bu restauranta arkadışımın tavsiyesi ile gittim , tam bir hayalkırıklığı ile sonuçlandı. Kendi hatalarından dolayı yanımızda rezervasyonu olan başka bir müşterinin eksik rezervasyonu alındığından bizim masamızı dışarıya doğru kaydırmak için sürekli garsonların başımızda bitmesi üstüne üslük bir de ukala ve kibarca kaba olarak tabir edeceğimiz bir üslub ile kendilerini haklıymış gibi bir tavırla karşılaşmamız yüzünden arkadaşımızın doğum günü yemeği tam anlamıyla rezil olmuştur. Yemeklerini mezelerine diyecek bir lafım yok fakat resmen hizmette aldığımız saygısızlık sebebiyle kesinlikle tavsiye etmiyorum.Paranızın karşılığını alabileceğiniz en azından saygı görebileceğiniz mekanlara gitmenizi öneririm.
YanıtlaSil