İnsanın önce gözünü doyuran oldukça zengin bir sofra bizi karşıladı. İşletme Müdürü Özlem Hanım’ın kusursuz ev sahipliği ve hoş sohbeti kahvaltı keyfimize keyif kattı.
Bu mükemmel sofrada tattığımız farklı ve kaliteli ürünlerin dışında dünyaca ünlü Ayder Yaylası’nda yetişen ineklerin sütünden yapılan taze tereyağı, enfes manda kaymağı, meşhur tel peyniri ve balın İstanbul’da her yerde bulamayacağınız lezzet ve kalitede olduğunu bilmenizi istiyorum.
Geleneksel bakır sahanda sıcacık servis edilen Karadeniz kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden mısır unu, tereyağı ve ünlü çeçil peyniriyle hazırlanan “mıhlamayı” çok beğendim.
Bu kahvaltı sofrasında beni en fazla etkileyen lezzetlerin başında Karadeniz yöresinin en özel meyvelerinden Ligarba (Yaban Mersini) ile hazırlanan doyulmaz tatdaki reçelin geldiğini söyleyebilirim.
Ama ünlü İmansız peyniri ve mısır ekmeğinin de en ayrıcalıklı lezzetler arasında olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim.
Ancak Karadeniz mutfağının olmazsa olmazlarından Giresun usulü peynirli pidenin beni her zaman olduğu gibi tarifsiz bir lezzet yolculuğuna çıkardığını da bilmenizi istiyorum.
Farklı Karadeniz lezzetlerini tadarak keyifli bir Pazar kahvaltısı yapmak isteyenlerin kişi başı 22 TL ödeyeceği İkitelli ve Merter'de bulunan İzhar Restaurant’da ödediğiniz ücretin karşılığını fazlası ile alacağınızı düşünüyorum.
Adres: Keresteciler Sitesi Fatih Cad. Karadal Sok. No:2 Merter/İstanbul
Tel: 0212 637 22 10
www.izharrestaurant.com.tr
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder