Bu özel lezzet durağının yaratıcısı Hüseyin Bey (Hacı) ile yemek öncesi yaptığımız sohbette “artık Etiler’in ticari havasını yapay bulduğunu ve potansiyelinin daha yüksek olduğunu düşündüğü Ataşehir’e bu nedenle yatırım yaptığını” öğrendim. Her zaman olduğu gibi müşterilerini gülen yüzü ile karşılayan ve tek tek ilgilenmeye devam eden Hüseyin Bakar tüm işletmelerini kapatarak artık sadece Anadolu Yakası’nın iş ve yaşam merkezi Ataşehir’in en prestijli noktalarından Ağaoğlu Sky Towers’ta hizmet verdiklerini söyledi. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki Hacıdan Kebap’ta lezzetleri her zaman olduğu gibi başarılı buldum.
Bu ziyaretim Ramazan ayına denk geldiği için iftar mönüsünü denedim. Masamıza önce çeşitli iftariyelikler ardından da dumanı üzerinde süzme mercimek çorbası servis edildi. Çorba seven biri olarak lezzeti ve kıvamı tam istediğim gibi olan süzme mercimek çorbasını çok beğendim.
Çorba servisinin ardından masamıza Hüseyin Bey’in yarattığını ve isim babası olduğunu söylediği hikayesi çok eski zamanlara dayanan “Gavurdağı Salata” başta olmak üzere patlıcan söğürme, fasulye pilaki, süzme yoğurtlu semizotu ve soslu patlıcan kızartmadan oluşan meze çeşitleri geldi.
İftariyelikler ve mezelerle açlığımızı bastırdıktan sonra servis edilen lahmacun, çiğ köfte, kuru patlıcan dolması ve bana göre Hacıdan’ın efsane lezzetleri arasında yer alan “Haşlama İçli Köfte”nin yine mükemmel olduğunun altını çizmek istiyorum.
Ana yemeğe sıra geldiğinde zırh kıyması ile yapılan Adana Kebap, Kuzu Şiş ve Tavuk Şiş’i denedim. Etlerin yıllardır değişmeyen kalitesiyle yine pamuk gibi olduğunu, Adana kebabın yağ oranını ise çok dengeli bulduğumu söyleyebilirim.
Bu kadar güzel yemeğin üzerine sıra tatlıya geldiğinde ise iftar sofralarının klasik lezzeti Güllaç ile Kemalpaşa tatlısının tadına baktım. Güllacın lezzetini beğendim ama bana göre gülsuyu biraz fazla kaçmıştı, Kemalpaşa tatlısını ise çok standart buldum.
Püfür püfür esen Hacıdan’ın terasındaki bu keyifli iftarın üzerine çaylarımızı yudumlarken Hüseyin Bey’in kendi biyografisini yazmaya başladığını da öğrendim. İstanbul’un gece hayatına bir dönem damga vuran kişilerden olan Hüseyin Bakar’ın restoranının duvarlarını yıllardır süsleyen ünlülerle çekilen resimlerin hikayelerini bulacağımız romanının çok ses getireceğini düşünüyorum. Hüseyin Bey ile sohbetimizin sonunda iftar mönüsünün kişi başı 60.-TL olduğunu öğrendim. Bu kaliteye göre fiyatın oldukça makul olduğunu düşünüyorum.
Adres: Turgut Özal Bulvarı No:13-D Ataşehir – İstanbul
Tel: 0216 290 37 00
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder