16 Haziran 2014 Pazartesi

CHEF MEZZE - KURUÇEŞME

Boğazda en sevdiğim yerlerin başında gelen Sortie’de bu sezon kardeş şefler Gazi ve Bilal Ateş tarafından açılan Chef  Mezze’yi işletmecisi Eray Kılıç’ın daveti üzerine keyifli bir yaz akşamında ziyaret ettim.


Açıldığı günden beri hakkında hep övgü dolu sözler duyduğum Chef Mezze’ye yüksek bir beklenti ile gittim. Ama şunu hemen söylemeliyim ki duyduklarımı kesinlikle fazlasıyla hak ediyorlar.


İstanbul’un en tanınmış şefleri arasında yer alan Gazi ve Bilal Ateş’in alışılmışın dışında bir balık restoranı olarak tasarladıkları Chef  Mezze’nin mavi ve beyaz hakim ferahlatıcı dekorasyonu ünlü mimar Ali Türker tarafından yapılmış.



Bu etkileyici mekanın girişinde yeralan çeşitli boylarda fenerler ve mumların arasından geçerken sizi 3 metrelik dev istakoz havuzu, balık mostrası, 13 metrelik adeta bir renk cümbüşü yaratan meze-tatlı ve salata barı karşılıyor.


Chef Mezze’de Ortadoğu ve Ege mezelerini yorumlayarak inanılmaz lezzetlere dönüştüren Gazi ve Bilal Ateş kardeşlerin  “Boğazın Lezzet Sihirbazları” olduğunu düşünüyorum.


Deniz kenarındaki masamızda geceye önce nefis bir Karadut Şarabı tadımıyla başladık.


Ardından Ateş kardeşlerin seçimi olan ve büyük bir keyifle yediğim birbirinden leziz mezeler arasında beni en fazla etkileyenlerin pancar salatası,


kişnişli uskumru marin, zencefil ve hardal soslu levrek marin, Beyrut’tan özel olarak getirilen tahinle yorumlanmış humus ve tadı hala damağımda olan limon ve balzamik ile tatlandırılmış somon olduğunu söyleyebilirim.





Mezelerin ardından sunumu çok şık olan istiridye kabukları içinde servis edilen ara sıcaklardan adeta lokum tadındaki ahtapot ve baharatlarla marine edilmiş kalamar ızgaranın bugüne kadar yediklerim arasında en lezzetlilerinin başında geldiğini özellikle belirtmek istiyorum.


“Paellalı Çıtır Pirinç Topu”nun da oldukça etkileyici bir lezzet olduğunu düşünüyorum.


Bu güzel gecede balık tercihimi “Tereyağ Soslu Dil Şiş”ten yana kullandım. Dil balığını çok seven birisi olarak bu sosla yorumlanmış halinin oldukça lezzetli olmasına rağmen beni yediğim mezeler ve ara sıcaklar kadar etkilemediğini bilmenizi istiyorum.


Sıra tatlılara gelince Chef Mezze’nin pasta şefi Ece Hanım tarafından özenle seçilen  birbirinden lezzetli tatlılardan vanilya ve mascarpone kremalı çilek aşkı, limon kremalı cheesecake ve sexy çikolatayı denedim. 3 mükemmel tatlıdan sexy çikolata adeta beni benden aldı.


Bu nefis lezzetlerden sonra boğaz manzarasına karşı “bir kahve ne kadar güzel olur diye” düşünürken masamıza kadar gelerek maytaplarla harika görsel bir şov yapan  Chef Mezze’nin bar şefi Alen Yunus Kacır’ın özel formül ile hazırladığı limoncello bugüne kadar içtiklerimin en iyisiydi diyebilirim.


Alen 300 dereceye 15 saniyede çıkan özel ocağında kızarmış meyveler, marshmallow buz ve votka ile hazırladığı keyifle denediğimiz özel kokteyl ile gecenin adeta finalini yaptı. Bu farklı kokteyli gelirseniz mutlaka denemenizi öneriyorum.


Chef Mezze’de fiyatlara gelince tabii ki yiyeceğiniz balık ve tüketeceğiniz alkole göre ödeyeceğiniz hesap değişim gösterecektir. Ancak oldukça bol çeşit içeren fiks menülerden birini tercih ederseniz ödeyeceğiniz hesap kişi başı 110.-TL ile 150.-TL arasında olacaktır. Küçük bir not 150.-TL olan menünün limitsiz içkili olduğunu belirtmek istiyorum.

Adres: Muallim Naci Cad. No:54 Kuruçeşme – İstanbul
Tel: 0530 067 50 40
www.chefmezze.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder