Geçtiğimiz hafta sonu doğal lezzetlerin bir araya geldiği kimine göre biraz salaş, kimine göre Anadolu kokan bu mekana kurucularından olan Uğurcan Timur’un davetiyle gittim. İç mekanın taş kaplı zemininin tam ortasında yer alan kuzine ile üzerinde çeşitli boy ve ebatlardaki bakır kaplar, duvarlarda asılı olan kurutulmuş patlıcan ve biberlerle keyifli bir uyum sergiliyor.
Akın Restoran’ın mavi kareli masa örtüleri ve tahta sandalyeler ile renk renk saksıların yer aldığı terasında bir köy kahvesinin sıcaklığını hissederek sohbetimize başladık. Uğurcan Bey’in aileden gelen yeme içme sektörü bilgisiyle yarattığı bu otantik mekanda bakır kaplarda özel olarak yaptırılmış tahta kaşıklarla servis edilen “Tarhana Çorbası” ile güne merhaba dedim. Özel olarak hazırlattıkları köy tarhanasından yapılan nefis çorba hafif serince olan havada içimi ısıttı.
Ardından ahşap tahta üzerinde sunulan “Ağa Kahvaltısı” ve köy ekmeği soframızı şenlendirdi. Servis malzemeleri hem ortam hem de yediğimiz lezzetlerle bir bütünlük oluşturmuştu. Karadeniz köylerinden gelen tereyağı, isli peynir, Erzincan tulumu, siyah zeytin, sotelenmiş patates, acılı ezme kahvaltının en beğendiğim lezzetleri arasındaydı. Bakır sahanda gelen “Çırpılmış Yumurta” ise adeta anne elinden çıkmış gibiydi.
Akın Restoran’ın menüsü az ve öz. Yemek isimleri ise oldukça ilginç… Görümce Dolması, Anne Köftesi, Tere Ciğer, Anadolu Makarnası bunlardan sadece bir kaçı. Bu keyifli kahvaltının ardından Görümce Dolması ve Tere Ciğer’in tadına baktım. Pek ciğer sevmeyen bir olarak; burada yediğim “Tere Ciğer”e 10 üzerinden neredeyse 10 verebilirim. Marine edilmiş yaprak şeklindeki dana ciğeri tereyağında soya sosu, biber ve doğranmış taze soğan ile soteleniyor ve sizi sizden alıyor.
Ta Antep’ten özel olarak getirtilen kuru sıyırma kabak, kurutulmuş patlıcan ve kırmızı yağ biberinden yapılan “Görümce Dolması”na gelince… Hafif acılı tam damak tadıma göre harika bir dolma olduğunu söyleyebilirim.
Datça’dan Gaziantep’e Kastamonu’dan Rize’ye uzanan özel yörelerden seçilmiş ürünlerin farklı yorumlarıyla yapılan yemeklerin ardından finali küçük cam kavanozlarda sunulan keyifle yediğim incir, portakal ve şefin küçük sırrı ile yaratılmış “İncirli muhallebi” ile yaptım. Bence sofranın yıldızı hafif ve çok tatlı olmayan bu muhallebiydi.
Her gün 09:00-03:00 saatleri açık olan Akın Restoran’da kahvaltı ve yöresel yemeklerin fiyatları oldukça makul.
Adres: Tersane Caddesi 120/A Beyoğlu İstanbul
Tel: 0212 256 00 07
www.akinrestoran.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder