Güzel bir haziran akşamında keyifli bir ortamda ve en önemlisi yemyeşil bir bahçede yemek yemenin keyfini yaşadım. Murat Bey bizi her zamanki nezaketi ve gülen yüzü ile kapıda karşıladı. Masamıza geçmeden önce bu sezon girişe koydukları rengarenk çiçeklere ev sahipliği yapan dekoratif sandalın hemen yanı başında ayak üstü sohbet ettik.
Tüm balık restoranlarının ortak şikayeti olan iyi balık bulamamaktan oldukça dertli olan Murat Bey, masamıza geçerken bu akşam sipariş almayacaklarını servisi kendisinin yöneteceğini ve bu sezona ait özel lezzetlerini bize tattıracağını söyledi.
Servis Ayvalık’tan özel olarak getirilen zeytin, salatalık turşusu, harika kokulu kırmızı soğanlı domates salatası ve Foça Balık’ın vazgeçilmezi sade ve sebzeli mısır ekmeği ile başladı.
Ardından masamıza lakerda, atom acılı, patlıcan salata, fava, fesleğen soslu levrek marin, rezeneli rum pilaki, çeşit çeşit Ege otları ile rakı masasının olmazsa olmaz ikilisi beyaz peynir ve kavun geldi.
Soğuk mezelerle ilgili olarak genel düşüncemin her zamanki gibi oldukça başarılı olduğunu söylemeliyim.
Ama fava, patlıcan salata, uskumru marin, rezeneli rum pilaki ve lakerdayı diğer lezzetlerden bir gömlek daha başarılı bulduğumu bilmenizi istiyorum.
Ara sıcak servisi sadece yeşilliklerden oluşan ince kıyım salata ve Murat Bey’in özel olarak hazırladığı soya soslu kalamar ızgara ile başladı.
Tam kıvamında kurumadan pişirilmiş kalamar ızgaralar adeta damağımızı şenlendirdi. Kalamar ızgaranın ardından sunumu da lezzeti kadar görkemli olan balık köftesi masamıza geldi.
Çok yerde balık köftesi tadabilirsiniz ama harcı bu kadar dengeli olanına çok nadir rastlarsınız. Bu etkileyici lezzetleri takiben bir Foça Balık klasiği olan “Foça Lokması”nı tattık. Her geldiğimde yediğim kadar lezzetli olduğunu söylemek istiyorum. Murat Bey son ara sıcak olarak bu sezonun yıldızı olarak nitelendirdiği “Levrek Sarma”yı ikram etti.
Bana göre de bu gecenin yıldızı olan bu lezzet sezona da damgasını vurur. Formülü Murat Bey’de saklı olan özel bir sos ve rendelenmiş patates ile servis edilen kaşar peynirin üzerine sarılan levreğin baştan çıkarıcı bir lezzet olduğunu söylemeliyim.
Bu kadar yemeğin üzerine balık tercihimizi Mercan ızgaradan yana kullandık. Sevdiğim balıklar arasında ilk sıralarda yer alan mercandan bu gecede yine çok keyif aldım. Balık üzerine tatlı yemeden olmaz diyen Murat Bey özel olarak hazırladığı sufleyi ikram etti. Çikolatayı çok sevmeyen biri olmama rağmen suflenin beni bile etkilediğini söylemeden geçemeyeceğim.
Kahvelerimizi içerken Murat Bey’e Foça Balık’ta alkolsüz mükellef bir masada kişi başı ne kadar hesap ödeneceğini sorduğumda aldığım 70 ile 80 TL arasında cevabını makul düzeyde bulduğumu belirtmek istiyorum.
Adres: Turgut Özal Bulvarı, No:110 Küçükyalı – İstanbul
Tel: 0216 519 86 86
www.focarestaurant.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder