9 Ocak 2014 Perşembe

ROSSOPOMODORO PİZZERİA & CUCİNA NAPOLETANA - GÖZTEPE

İstanbul Anadolu Yakası'nda Göztepe Parkı'nın hemen karşısında 2011 yılının Mayıs ayında açılan Türkiye'deki ilk Rossopomodoro kapıdan içeriye girdiğiniz anda olmasa da yemeğe başladığınız anda sunduğu lezzetlerle Sizi adeta Napoli'ye götürüyor.


Rossopomodoro'nun en önemli özelliklerinin başında orjinal Napolitan içeriklerin İtalya’da eğitim görmüş şeflerin eliyle hazırlanması ile Campania’nın Napolitan bölgesinin seçkin üreticileri ve çiftliklerinden gelen ürünlerle harmanlanan özel bir lezzet anlayışına sahip olması geliyor.


Rossopomodoro'da İtalyan mutfağının pek çok lezzeti ile tanışma imkanınız olsa da ben Size özellikle domates soslu Napolitan pizzalarını tavsiye ediyorum.


Benim favorilerimin başında Mozzarella, Ricotta ve Grana Padano peynirleri ile yapılan Padulese geliyor.


Domuz eti sevenler için de alternatiflerin olduğu menüde domates sossuz alternatiflerin olduğunu da belirtmeliyim.


Rossopomodoro'nun pizzalarının lezzeti kullanılan özel ve geleneksel malzemelerin yanı sıra özel olarak tasarlanan fırınlarından da geldiğini özellikle belirtmek istiyorum.


Makarna alternatiflerine gelince her yerde bulamayacağınız ama Rossopomodoro'da her zaman menüde yer alan geleneksel Napolitan Scialatielli'nin benim ilk tercihim olduğunu belirtmek istiyorum.


Bu ev yapımı makarnaya patlıcan, kabak, kiraz domates, fesleğen ve caciocavallo peynirinin çok yakıştığını söyleyebilirim.


Ancak kapalı pizza (Calzone) seviyorsanız özel domates sosu ile Rossopomodoro şefleri tarafından yapılanını da denemenizi öneririm.


Menüde yer alan et yemekleri ile salataları da bir başka ziyaretinizde denemenizi öneririm. Ben tercihimi hep pizza ve makarnadan yana yaptığım için menüde yer alan bu alternatifleri deneme fırsatım olmadı. Ama başlangıçlar arasında yer alan Carpaccio'yu denediğimi ve oldukça da beğendiğimi söylemeden geçemeyeceğim.


Tatlı alternatifleri arasında benim ilk tercihimi hep Tiramisu'dan yana kullandım. Ancak ikinci tercihim olan Pannacotta'yı da tavsiye ederim.


Rossopomodoro’nun sözlük anlamı  “Kırmızı Domates” olsa da bu zincirin yaratıcılarına bundan çok daha fazla şey ifade ettiğini sunulan lezzetleri tattığınızda Siz de göreceksiniz.

Adres: Prof. Dr. Hulusi Behçet Cad. No.10  Göztepe - Kadıköy / Istanbul
Tel: 0216 385 23 00
www.rossopomodoro.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder