1 Aralık 2013 Pazar

PÖÇ KASABI - HATAY ANTAKYA

Antakya'da yemeğin nirvanası nedir diye bilgisine ve damak tadına güvendiğim dostlarım bana mutlaka Pöç Kasabı'na uğramamı tepsi kebabı ile kağıt kebabını denememi söylediler.


Tavsiyelerine uydum ve 1960 yılından beri Antakya Uzun Çarşı'da hizmet veren Pöç Kasabı'nda soluğu aldım. Pöç Kasabını Uzun Çarşı'da kime sorarsanız Size hemen gösteriyor.


Girişi dar oldukça gösterişsiz bir kasap dükkanından geçerek arka tarafta yer alan avluyu andıran bir salona geçiyorsunuz.


Sizi kapıda Pöç Kasabı'nın işletmecisi Haydar Bey karşılıyor. Kendisine, ekibine ve hijyenine o kadar güveniyor ki adeta mutfağın içinden geçerek salona giriyorsunuz. Salona geçmeden önce siparişinizi alıp etinizi bizzat kendisi seçip makinede çekiyor ve maharetli ellere sahip ustalara veriyor. Haydar Bey bu tür kebaplara koyun kaburgasından çekilen etin en uygun et olduğunu söyledi.


Siparişinize ve isteğinize bağlı olarak hazırlanacak olan harç bu maharetli eller tarafından zırh ile çekiliyor.


Hazırlanan bu içe makinede çekilen et ilave edilerek bir kez daha maharetli ellerden geçerek tepsiye sıvanıyor üzerine özel olarak hazırlanan domates sosu ilave ediliyor ve hemen yan taraftaki fırında pişmeye veriliyor.


Siz salondaki masanıza geçiyorsunuz.


Gösterişten tamamen uzak ama lezzete %100 odaklı bir durakta olduğunuz bir kez daha hatırlatıyorum. Masaya hemen kağıt seriliyor acı biber, domates, turp ve yeşillik servis ediliyor.


Fırından gelecek tavayı beklemeye başlıyorsunuz. Yaklaşık 15-20 dakikalık bir bekleyişin ardından o muhteşem lezzet sıcacık pidelerin eşliğinde masanıza servis ediliyor.


Özellikle bu ete çatal vurmamanız gerektiğini Size hatırlatıyorlar. Kısacası tepsi kebabını ya da kağıt kebabını pideyi çatal gibi kullanarak yemeniz gerekiyor. Bu yöntemin bu kebabın lezzetine lezzet kattığını belirtmeden geçemeyeceğim.


Bu arada kebabınızın yanında Pöç Kasabı'nın kendi yapımı açık ayranı mutlaka denemenizi öneririm. Her akşam özel olarak kendi mayaladıkları sütten ürettikleri yoğurt ile bu yaranı günlük olarak hazırladıklarını öğrendim.


Lezzeti ve kıvamının gerçekten bu çok özel kebapların lezzetine lezzet katacak kadar mükemmel olduğunu söyleyebilirim.


Dostlarıma bir kez daha hak veriyorum. Antakya'da yemeğin nirvanasını yaşamak istiyorsanız gitmeniz gereken yerlerin arasına Pöç Kasabını mutlaka almalısınız.

Adres: Uzun Çarşı Hatay - Antakya
Tel: 0326 213 95 03
www.pockasabi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder