Cengiz Bey’in bu sektörde yıllara dayalı deneyiminin izlerini bu keyifli mekana adım atar atmaz hissedebiliyorsunuz. Şık ve zevkli dekorasyonun mekanın her katındaki farklı konseptle bütünleşerek Lebnaan’ı çekici kıldığını düşünüyorum. Ali ve Cengiz Bey ile denize karşı yemek öncesinde yaptığım keyifli sohbette bir yıllık bir çalışmanın ve araştırmanın ürünü olan mönünün mutfağı emanet ettikleri Lübnanlı Şef Ahmad Mansour'un eseri olduğunu öğrendim.
Yemek servisi esnasında kendisiyle de tanışma imkanı bulduğum Şef Ahmad “Lübnan Mutfağı’nın en özel tatlarını İstanbul’a taşıdıklarını ve bunları Türk damak tadına uygun olarak yorumlayarak misafirlerine farklı bir deneyim yaşattıklarını” söyledi. Bende Lübnan mutfağını seven biri olarak tattığım yemekleri başarılı bulduğumu söyleyebilirim.
Ama yemekler ile ilgili yorumlarıma geçmeden önce Lebnaan’da yemeklerin mideye olduğu kadar sunumları ile göze de hitap etmesine özen gösterildiğini özellikle belirtmek istiyorum.
Yemek servisi Lübnan’daki restoranlarda olduğu gibi geleneksel şekliyle yapılıyor ve sofranız birbirinden lezzetli yemeklerle donatılıyor. Doğal olarak da öncelikle bu kadar çok çeşitle gözünüz doyuyor.
Ben de bu ziyaretimde otuza yakın farklı lezzet denedim.
Bu yemekler arasında beni en fazla etkileyen özel lezzetlerden humus, fattoush (geleneksel Lübnan salatası), biber yoğurtlama, moutabbel (tahinli köz patlıcan), tabouleh (maydanoz salatası), sote etli sıcak humus, kasbit djej (sotelenmiş tavuk ciğeri), barara harra (kıtır patates) ve halloumi (kızarmış hellim peyniri) oldu.
Bu kadar fazla soğuk ve sıcak mezenin ardından ana yemek yiyecek halim pek kalmadı. Bu nedenle de doğrudan tatlıya geçtim ve tercihimi “Pişmaniyeli Dondurma”dan yana kullandım.
Sunumu çok şık ve ihtişamlı olan bu tatlıyı gerçekten çok beğendim. Ancak Lebnaan’da beni Lübnan lezzetleriyle bütünleşen geleneksel Türk misafirperverliğinin de fazlasıyla etkilediğini belirtmeden geçemeyeceğim.
Lebnaan’da bahçede yediğimiz yemeğin ardından muhteşem manzaralı yeni dekore edilen teras katında kahvelerimizi içerken Ali ve Cengiz Bey ile gerçekleştirdiğimiz keyifli sohbette kalite ve lezzetten ödün vermeyen Lebnaan’ın mönüsüne Şef Ahmad Mansour'un yorumuyla balık çeşitlerinin de eklendiğini ve Lebnaan’da alkolsüz olarak mükellef bir yemeğe kişi başı 70-90 TL arası hesap ödendiğini öğrendim.
Adres: İskele Cad. No: 46 Yeşilköy / İstanbul
Tel: 0212 573 71 16
www.lebnaan.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder