Kadıköy'lü olup ya da yolu Kadıköy'e düşüp de Bahariye Petek Büfe'nin sosisli sandviçini yedikten sonra Petek Büfe'nin müdavimi olmayan yoktur herhalde...
Ben Petek Büfe ile tanışmamın üzerinde 30 yıldan fazla zaman geçti. İlk tanıştığımızda rahmetli Tevfik Gelenbe'nin tiyatrosunun bulunduğu pasajdaki yerlerinde hizmet veriyorlardı. Şimdi yaklaşık 20-25 metre aşağıya taşındılar. Yerleri değişse de sosisli sandviçin ve amerikan salatasının lezzeti hiç değişmedi. O nedenle yıllardır büyük bir keyif ve iştahla yediğim sosisli sandviçten ve artistten aldığım tadı başka hiçbir yerde bulamadım. İşin sırrı Petek Büfe’nin 54 yıllık geçmişinde gizli bence...
Koşturma ve hazırlıklar sabahın erken saatlerinde başlıyor. Petek Büfe’de kuşaktan kuşağa devrolan lezzetten ödün vermeme geleneği var. Bir aile işletmesi olan Petek Büfe’de yıllardır müşterilerine en lezzetli sandviçleri hazırlayabilme gayreti devam ediyor. Bu konuda ne kadar başarılı olduklarının en önemli göstergesi kuşaklardır devam eden müdavim müşteri kitlesi...
Kulaktan kulağa 54 yıldır süren ve Petek’i Petek yapan ise dillere destan Artist’i...
Amerikan salatası, domates ve turşu bolluğundan nerede ise içindeki sosisi göremiyorsunuz. Amerikan salatası günlük olarak hazırlanıyor. Yıllardan beri hazır mayonez kullanmıyor kendi özel formüllü mayonezleri ile yapıyorlar. Artist dört aşamadan geçtikten sonra servis ediliyor. Önce sosisler 85 derecelik su havuzunda pişiriliyor sonra özel karışımlı salça tenceresinde bekletiliyor. Sandviç ekmeğinin arasında konduktan sonra tost makinesinde ekmekle beraber ısıtılıyor. Son aşamada bol amerikan salatası, turşu ve domates eklenerek sıcacık servise hazır hale geliyor. Sıcacık önünüze getirilen bu çok özel sandviçlerden muhakkak tatmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.
Amerikan salatası, domates ve turşu bolluğundan nerede ise içindeki sosisi göremiyorsunuz. Amerikan salatası günlük olarak hazırlanıyor. Yıllardan beri hazır mayonez kullanmıyor kendi özel formüllü mayonezleri ile yapıyorlar. Artist dört aşamadan geçtikten sonra servis ediliyor. Önce sosisler 85 derecelik su havuzunda pişiriliyor sonra özel karışımlı salça tenceresinde bekletiliyor. Sandviç ekmeğinin arasında konduktan sonra tost makinesinde ekmekle beraber ısıtılıyor. Son aşamada bol amerikan salatası, turşu ve domates eklenerek sıcacık servise hazır hale geliyor. Sıcacık önünüze getirilen bu çok özel sandviçlerden muhakkak tatmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.
54 yıllık bu lezzet abidesinde Kozmatik, Anjelik, Nazgül, Kozmik, Babikko gibi farklı ve Petek Büfe’ye özel lezzette sandviçler de var… Kullanılan tüm etler Bolu’dan geliyor. Kendi tesislerinde üretilen sosis ve salamları kullanıyorlar. 80’li yıllarda Petek Büfe’de menüsüne döneri eklemiş. Her gün döner servisi 12.00’de başlıyor ve saat 15.00 olmadan bitiyor. Diğer ürünlerinde olduğu gibi “Çeşni” adını verdikleri özel dönerli sandviçlerinin müdavimleri var.
Yolunuz Kadıköy’e hatta Bahariye tarafına düşerse Petek Büfe’ye muhakkak uğramanızı tavsiye ederim. Siz de müdavimi olacaksınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder